måndag 13 augusti 2012

IK Viljan ville mest

IK Tuns andralag fick inte någon poäng med sig i höstupptakten av division 4 då man på måndagskvällen tog emot IK Viljan från Strängnäs hemma på Enstaberga IP inför ca 45 åskådare. I strålande solsken och en behaglig värme började matchen med att Viljan visade att de var ordentligt spelsugna. Gästerna dominerade matchbilden de första 30 minuterna innan hemma-tjejerna kunde ta tag i tillställningen.

Redan efter någon minut skapade IK Viljan sin första chans som slutade med ett fräsande skott strax utanför ena stolpen hos Alexandra Larsson i Tun-målet. Och när ca 10 minuter gått gjorde duktiga nr 14, Johanna Söderström, 0-1 för det blåtröjade bortalaget. 0-2 gjordes av IK Viljans målskytt nummer ett som jag skrivit om tidigare här på bloggen nämligen Linnéa Eriksson.

Linnéa Eriksson i IK Viljan bör hållas koll på av försvarsspelarna i motståndarlagen.

Nu stack Tun emellan med en jättechans i 25:e minuten men skottet som var på väg in i krysset hos Viljan räddades snyggt av deras målvakt. Dock drog gästerna ytterligare ifrån när de gjorde 0-3 i 28:e minuten.

Första halvleks sista 10-15 minuter ägde IK Tun med visst eftertryck. Här spelade man riktigt bra men fick aldrig den där sista ordentliga pressen framför motståndarnas mål.

Andra halvlek var mindre än en minut gammal innan gästerna prickat stolpen. Men sedan fortsatte Tun där första halvlek slutat med ett visst övertag. Dock måste sägas att kvalitén på matchen sjönk en hel del i andra halvlek. Slutligen betalade sig dock Tuns övertag för i 56:e minuten gör vindsnabbe Sabina Dahlström 1-3 för sitt IK Tun.

Snabba Sabina Dahlström blev målskytt för IK Tun 2 denna afton.

Under en period efter Tuns reduceringsmål var ingen av lagen särskilt bra. Viljan hade ett par riktigt dåliga skott i riktigt bra lägenMen oavsett vilket tyckte nog hemmalagets Maja Karlsson att det kunde sitta bra med ytterligare en reducering, så hon tog sikte långt ute från sin högerkant och drog in ett rysligt snyggt mål i bortre burgaveln i 81:a minuten.

Maja Karlsson tar i för kung och fosterland. Eller nåt.

Glädjen hos hemmalaget blev dock kortvarig. Minuten senare sätter IK Viljan spiken i kistan för hemmalaget när de gör 2-4 och matchens sista mål i samband med en frispark nere vid ena hörnflaggan.

Det vill sig inte riktigt för Tuns andralag så här långt i årets seriespel. Något mål släpps in lite för enkelt men samtidigt sitter nog en hel del i huvudet på spelarna att de ligger i botten av tabellen. Samma tjejer skulle med säkerhet kunna plocka avsevärt många fler poäng med lite självförtroende och medgång.

Lite extra spännande var det för bloggaren att stifta bekantskap med några nya tjejer i Tuns uppställning. 3 av dem väljer jag att presentera med namn och bild här nedan:

Emelie Wårdemark

Malin Hanna

Maria Widén

I hemmalaget var det också roligt att se Karin Frändberg som även denna sommar hinner avverka några matcher då det är uppehåll i studierna. Karin gjorde mycket nytta ikväll precis som jag minns hennes insatser förra sommaren! Innan jag avslutar måste jag nämna ännu en tjej i motståndarlaget som fångade min uppmärksamhet med sin speed och dribblingsförmåga. IK Viljans nr 11 Gabriella Bruksner ställde till oreda för Tun denna afton mer än en gång.