söndag 28 april 2013

En frusen stund på Rosvalla

Även under söndagen blev det ett besök på Rosvalla för egen del. Och upplägget var snarlikt det från lördagen då IFK Nyköpings förstalag spelade mot Enskede IK. Skillnaden var att det idag var IFK Nyköpings andralag som spelade men också -10 grader och +10 m/s (typ). Nu när flera timmar gått sedan hemkomsten börjar jag sakta tina upp...

De som läst in sig på mitt twitterflöde från division 2-matchen vet att DFK Värmbol vann Södermanlands-derbyt med 7-3 efter 3-3 i halvtid. IFK var aldrig i ledningen utan lyckades i första halvlek kvittera varje mål som gästerna gjorde i första halvlek. Från IFK:s A-trupp startade Julina Andersson, Jennifer Askesten, Saosann Rammo och Sofia Sjöberg. (Julina och Sofia spelade alla 90 minuter idag.)

Jag ger ingen ytterligare rapport om matchen annat än att det idag blev alldeles för lätt för motståndarna att göra mål på IFK Nyköping 2. I ett försök att komma ikapp i målprotokollet under andra halvlek testade man att gå ner på en trebackslinje, men det resulterade istället i fler mål bakåt.

I division 3 hade både Hargs BK och IK Tun seriepremiär idag. Båda fick åka långt för sina bortamöten. Hargs-tjejerna åkte till Eskilstuna och blev besegrade av Triangelns IK med 3-1. IK Tun fick ta sig ända upp till Strängnäs där de mötte IK Viljan och åkte hem med en 7-0-seger vilket säkert underlättade hemfärden.

Redan på onsdag (1/5) är det en spännande match igen på Rosvalla. Då möts nämligen Nyköpings BIS och IFK Nyköping i en av DM-semifinalerna. Matchstart klockan 16.00. Vinnaren får i finalen ta sig an segrande lag från mötet mellan Telge United FF och Åkers IF.

Väl mött!

lördag 27 april 2013

Enskedes start blev för mycket för IFK

IFK Nyköping förlorade idag sin hemmapremiär mot Enskede IK med 1-3 (1-3.) Jag var på plats och såg matchen från åskådarplats vilket kändes lite avigt då kameran annars är en ständig följeslagare. De som följer mig på twitter kunde ta del av kontinuerliga uppdateringar, och det var ändå mer än vad jag tänkt "anstränga" mig.

Mina funderingar efter matchen är kanske inte så mycket värda eftersom jag bara sett en av IFK:s försäsongsmatcher. Mycket kort uttryckt så var Enskedes sprakande start med ett första mål efter 50 sekunder och ytterligare ett mål efter 2,5 minuter mer än vad IFK mäktade hantera och vända. När sedan Enskede också gör sitt tredje mål inom den första kvarten blev det otroligt tungt för hemmalaget.

Enligt min uppfattning ägde Enskede initialt matchen tack vare sitt högre tempo och när väl de tre målen var gjorda kunde de ganska enkelt försvara sig med ett rättvänt lag. IFK jämnade ut spelet efter de inledande 10 minuterna, och tilläts även äga bollen av gästerna, men det kunde de ju kosta på sig med den ledning som de hade.

Den som hotade bäst idag i IFK Nyköping var Tove Almqvist. Jag har förstått att hon haft en fin försäsong och hon visade idag att hon kunde röra om och komma loss med god teknik och bra tryck i steget. Nu var det också Tove som gjorde IFK:s reducering till 1-3 i 23:e matchminuten.


Tove Almqvist (arkivbild från den 9/3 -13.)

Urban Strand gjorde vad han kunde under andra delen av andra halvlek med offensiva byten. In med Lisa Tholander istället för Alma Sjödahl, in med Sofia Sjöberg istället för en tröttkörd (men rutinerat duktig) Therése Andersson och även mittbacken Maria Wictorsson fick ge plats för Saosann Rammo.

IFK började lika räddhågset som Enskede rivstartade. Det såg ängsligt ut och det duttades för mycket. Matchen igenom kändes det som att Hanna Persson på topp blev avskuren från spelet, och endast ett fåtal gånger kom bollar fram för henne att jobba på. Å andra sidan tycker jag att det fanns saker som blev bättre efterhand för hemmalaget.

Solen går med stor säkerhet upp även i morgon! :-)


För övrigt kan rapporteras att Nyköpings BIS tjejer fick se sig besegrade av Älvsjö AIK FF med hela 6-1 uppe i Stockholm. Redan igår kväll åkte Oxelösunds IK till Torshälla och fick där stryk med 0-1 mot Torshälla-Nyby IS. IK Tuns andralag tog en övertygande premiärseger över Dunkers IF med 5-2 och samma med segersiffror lyckades Hargs BK:s andralag besegra Gnesta FF.

Och för Eskilstuna United DFF blev det idag en poäng på bortaplan mot AIK FF efter 2-2. United kvitterade två gånger om under matchen.

torsdag 25 april 2013

Inför IFK:s hemmapremiär m.m.

På lördag klockan 15.00 ska man bänka sig på Rosvalla om man vill se IFK Nyköpings division 1-damer i deras hemmapremiär när de tar emot Enskede IK. IFK kommer till matchen med en bortaseger i premiären över IFK Lidingö med 2-1 medan Enskede spelade 1-1 mot Västerås IK.  IFK:s mål gjordes av Maria Wictorsson och Alma Sjödahl, Enskedes mål av Hanna Lundqvist.

Vad kan berättas om Enskede IK? Jag är ingen expert, men jag kan läsa, och Enskedes hemsida har fått släppa till lite info som här återges. Allra först kanske jag bör påminna om att IFK Nyköping mötte Enskede i förra årets seriespel i division 2 S Svealand. 26/5 -12 vann IFK på bortaplan med 5-1 medan hemmamötet den 18/8 slutade 1-1. Jag bommade hemmamatchen men fotade lagens möte 2011 då de också möttes i serien. Den 30/4 -11 vann IFK över Enskede med 6-0.


IFK:s Therese Andersson och Fia Jonsson när det begav sig 2011.
Sofia Sandström med boll och motståndare.
My Zetterquist Helger närmast bollen på Folkungavallen.
6-0 slutade mötet våren 2011 lagen emellan.

Ni såg säkert på bilderna här ovan hur grönt och fint det var på Folkungavallen den 30/4 -11. I år blir det spel på Rosvallas konstgräs i hemmapremiären.

Det finns all anledning att se upp inför lördagens match för IFK Nyköping. Enskede kom 3:a ifjol, 7 poäng efter IFK. Men de har värvat tungt och duktigt inför denna division 1-säsong. Mest känd för Nyköpings-publiken lär lagets nya målvakt vara: Patricia Kaldoyo. En målvakt som vann stor respekt för sitt kunnande i IFK-dressen förra säsongen.


Patricia Kaldoyo representerar Enskede IK under säsongen 2013.

Patricia har konkurrens om målvaktsplatsen av en uppflyttad ung målvaktstalang, Petra Kümin, som är aktuell för landslagsuppdrag i F16. Från IK Huge (div 1) kommer Malin Qvarnström (mittfält/forward), från Djurgården (damallsvenskan ifjol) kommer Natalia Rickne (mittfält), från Bik SK Härnösand (div 1) kommer Eva Sandström (försvarare), från Hallands Nations FF (div 2) kommer Pia Sjöholm (anfall) och från Vasalunds IF kommer Megan Brakes (mittfält.) Ja, som synes en hel rad med förstärkningar inför säsongen!

Om vi släpper division 1-spelet så är det seriepremiärer i en lång rad denna helg. Oxelösunds IK är först ut då de på fredag kväll åker till Torshälla för division 3-match mot Torshälla-Nyby IS. På lördag åker Nyköpings BIS damer upp mot Stockholm för sin division 2-premiär mot klassiska Älvsjö AIK FF. Lördagspremiär har även Hargs BK:s andralag som åker till Hagstumosse i Gnesta för möte mot återuppståndna Gnesta FF:s damer i division 5. IK Tuns andralag har även de lördagspremiär i division 4 då de på Rosvalla tar emot Dunkers IF.

Söndagen innebär division 3-premiär på bortaplan för Hargs BK:s damer då de åker till Eskilstuna för möte mot Triangelns IK. IFK Nyköpings andralag har spännande division 2-premiär mot DFK Värmbol. (Att matchen ska spelas på Folkungavallen som det står i spelschemat funderar jag lite över...) Och slutligen åker IK Tun upp för division 3-match mot IK Viljan i Strängnäs.

Ålberga GIF:s damer får vänta en vecka ytterligare innan de premiärspelar i Östergötlands 7-mannaserie. Ålberga-tjejerna spelar den 5/5 i Åtvidaberg mot Falerums IF.

En tanke går också till Eskilstuna United DFF som nu på lördag åker till Skytteholms IP för att möta AIK FF i Elitettan. Båda dessa lag har börjat seriespelet med två segrar vardera så det bör bli en intressant drabbning.

Förvänta dig inte den här typen av mastodont-texter inför varje serieomgång i år! Det kommer inte att hända. :-) Jag hoppas för egen del att åtminstone åka och titta på IFK Nyköpings damers hemmapremiär på lördag. Någon bevakning eller fotografering är inte riktigt aktuellt för mig ännu. Jag siktar på att prioritera fotograferingen när jag väl känner mig mer "på banan" och därför kommer inte säsongen att följas på samma sätt som ifjol. Texterna och matchreferaten får respektive lag sköta på sina egna hemsidor! (Undantagen och mediabevakningen på damsidan är väl först och främst IFK Nyköpings division 1-spel som lär följas av SN och lokalsporten.se. Möjligtvis gör de en ansats att även i någon mån bevaka division 2-spelet. Men vad vet jag.)

söndag 21 april 2013

I försäsongens elfte timme

Hastigt påkommet fann jag mig åkandes mot Nyköping och Rosvallas gamla luggslitna konstgräsplan under söndagens mittpunkt. Vetskapen att IK Tuns och Hargs BK:s andralag skulle mötas i säsongens sista (?) träningsmatch fanns sedan en tid tillbaka, däremot hade jag på förhand inte bestämt mig för att se den utan det blev dagsformen och stundens ingivelse som ledde mig dit. Framförallt var längtan efter att få fota något fartfyllt och framförallt damfotboll den främsta drivkraften. Variation behövdes efter de senaste månadernas fågelfotograferande runt Stigtomta!


Tröttnat på fågelbilder för stunden.

IK Tun 2 vann dagens träningsmöte med 3-0. Målen var redan gjorda när jag kom fram, och det är nog inte så konstigt eftersom jag dök upp när det endast återstod en halvtimme av kampen. Det korta besöket omöjliggör något tyckande om matchen och spelarnas insatser, men jag vill i alla fall dela med mig av några bilder. Och några noteringar.

Till Rosvallas byggarbetsplats hade jag och ca 50 andra intresserade sökt sig för att se derbyt.


Den nya idrottshallen vid Rosvalla växer fram så sakteliga.

Min försäsongskoll detta år har varit mycket bristfällig. Det lagen berättat om på sina hemsidor har varit min enda källa till kunskap. Och då ska man veta att kunskapsdelningen är tämligen skral på vissa håll. Jag fick i alla fall berättat för mig att Harg lånat in IFK-keepern Iqra Sahi till dagens möte.


Iqra Sahi ställde upp när HBK 2 saknade målvakt idag.

En trött men glad Cecilia Brissman gjorde comeback efter uppehåll p.g.a. graviditet och barnafödande. Jo, hon tillbringade tid liggandes bredvid planen då och då. En paus emellanåt kan vara ovanligt välkommet, eller hur?!


Cecilia Brissman gjorde comeback i IK Tun.

Lagen blandade unga förmågor med tänkta A-lagsspelare idag. Harg var det yngre laget och så lär det se ut även i deras kommande division 5-spel med andralaget. I IK Tun sågs en nykomling som tagit upp fotbollen igen efter flera års uppehåll; Pia Berg, ung i mina ögon men kanske något äldre i några av sina lagkamraters ögon.


Pia Berg är ny i IK Tun.

Dagens mest noterbara incident måste ändå vara Katarina Qureshis skoval. Det var väl inte helt frivilligt men om fotbollsskorna blir kvar hemma tager man vad man haver. I hennes fall ett par converse med amerikanska flaggan på. En bollkonstnär som hon klarar ändå av att tunnla motståndare vilket hon tydligt visade.


Katarina Qureshi med converse på Rosvallas konstgräs. Cool.

Jag har lagt ut 32 bilder i bildgalleriet. Men bloggen behövde några actionbilder också så jag klämmer in 4 rutor här nedan.


Tidigare lagkamraterna Ebba Bromée och Ellinor Vikstrand kämpar om bollen.
Tidigare lagkamraterna Sofia Rundström och Kajsa Petersson kämpar om bollen.
Elin Svedling och Hanna Gustavsson fajtas om höjdboll.
Elin By och Lina Schenell håller bollen på marken.

Jag avslutar med att dela ut några fotbollslasse. Den senaste tidens stugsittande för min del har inneburit att jag tagit del av SN-sportens nya liverapportering då och då. Senast idag följde jag Nyköpings BIS herrars serieöde uppe i Luleå på det sättet (Biss-seger med 1-0!) SN-sportens liverapportering får fyra fotbollslasse av fem!




Och dagens sista betyg går till Nyköpings Damfotboll! (Ja, jag vet att det är denna blogg.) Koll på läget? Service till alla trogna läsare? Kartlagda lag inför seriespelet 2013? Nej, och med facit i hand är det inte dags att ge sig på allt för mycket fotbollsbevakning än på ett tag. En fotbollslasse av fem blir underbetyget!




Häng i och lycka till!

I väntan på matchbilder; eftersnacket...

Kanske sitter det nu några spelare och väntar ivrigt på matchbilder från dagens träningsmatch på Rosvalla. I väntan på detta får ni hålla till godo med lite eftersnack från min sida. Långt ifrån vad ni hoppas, men med lite tålamod så ska förhoppningsvis alla få sitt lystmäte! :-)


lördag 20 april 2013

Tävlingslördag

En kort rapportering om framgångar och motgångar är på sin plats nu när lördagen hunnit bli kväll. Redan tidigare i veckan stod det klart att både IFK Nyköping (genom vinst över Nykvarns SK med 9-1) och Nyköpings BIS (genom vinst över IK Viljan med 12-2) tagit sig vidare till semifinal i DM. Tyvärr möts våra båda Nyköpings-lag i sin semifinal. Något mer Nyköpings-anknutet lag har efter dagens insatser inte kunnat ta sig vidare. För IK Tun blev det knapp förlust mot Åkers IF med 0-1 och Hargs BK förlorade mot Telge United FF med 0-4.




Glädjande nog vann IFK Nyköping sin premiärmatch i division 1 Södra Svealand mot IFK Lidingö FK på bortaplan. Nyköpings segersiffror skrevs till 2-1 (efter 0-0 i halvtid.) Nyköpings premiärmål av nyförvärvet Maria Wictorsson och segermålet gjordes av Alma Sjödahl. Bra där, IFK Nyköping! Hemmapremiären är kommande lördag då förväntat svåra Enskede IK kommer till Rosvalla. Matchstart klockan 15.00, be there or be square.

Kort vill jag också berätta att Eskilstuna Uniteds tjejer inlett Elitettan på bästa tänkbara sätt. Premiäromgångens bortaseger över Älta IF följdes idag upp med hemmaseger över Östers IF med 1-0.

onsdag 17 april 2013

DM-vecka och seriepremiär

Innan de sista snödrivorna hunnit smälta bort är det nu dags för våra lokala damlag att börja med tävlingsmatcher efter en längre period av träningsmatchande. Allra först kommer några DM-matcher och den minnesgode (gäller knappast mig just nu) kommer kanske ihåg att IK Tun redan den 7/4 spelade en åttondelsfinal-match mot Vingåkers IF (och vann med 4-0.) Denna vecka ska fjärdedelsfinalerna spelas och först ut är IFK Nyköping som ikväll möter Nykvarns SK på "borta-is". Eller kanske konstgräs, de har en fin anläggning i Nykvarn nu för tiden.

För Nyköpings BIS del gäller det bara att bestämma hur dags de måste åka för att komma upp till Strängnäs under torsdagskvällen. Om de lyckas med detta hittar de IK Viljan på ena planhalvan av Vasavallen för deras DM-möte. På lördag klockan 13.00 får både Hargs BK och IK Tun det hett om öronen på Rosvalla då de tar emot Telge United FF respektive Åkers IF. Tuffa motståndare för våra lokala lag i DM.

Lycka till!


Glöm aldrig, aldrig detta... Låt katten stanna hemma!

På lördag smäller det för IFK Nyköping som åker till Lidingövallen för att möta premiärmotståndarna IFK Lidingö FK i division 1 Södra Svealand. Det är säkert lite spänt och pirrigt inför premiären i den nya serien, men det är som det ska vara inför en premiär!

Jag kan rekommendera lokalsporten.se:s uppsnack inför damernas division 1 på denna länk. Alltid intressant att få en fördjupad bild av läget inför seriestarten. Jag håller mig på mattan ett tag till, längtar intensivt efter att fota fotboll, men det kommer så småningom.

Till IFK Nyköpings spelare och ledare önskas ett riktigt stort lycka till inför det stundande seriespelet!

fredag 12 april 2013

Eskilstuna United i Elitettan

Förvisso är Eskilstuna utanför denna bloggs geografiska täckning men Eskilstuna United DFF är däremot inte utanför mitt blickfång! Laget har gjort det så bra så att de får vara med i Sveriges elitnivå på damsidan nu när seriesystemet är omstöpt och motsvarigheten till herrarnas Superettan tillkommit inför säsongen 2013. Eskilstuna United är ett av 14 lag som kommer att spela i den ny Elitettan.

Elitettan bred

Precis som för Damallsvenskan är det i helgen seriepremiär i Elitettan. Eskilstuna-tjejerna börjar med bortamatch på söndag mot Älta IF (IFK Nyköpings motståndare från ifjol som lyckades kvala sig upp till Elitettan.) Och nästkommande helg har Eskilstuna United hemmapremiär den 20/4 kl 15.00 mot Östers IF på Tunavallen.

Lite kort om United inför årets seriespel så har de tappat ett par flitiga målgörare i Kim Ekebom-Arodin och Erika Blomstrand. Men som tidigare år har man också plockat in utländsk förstärkning, till denna säsong mestadels för att stärka upp defensiven, i form av irländskorna Louise Quinn och Méabh De Búrka samt engelskan Vaila Barsley. Försäsongen har bjudit bra resultat mot tufft motstånd och United har visat att de är svåra att göra mål på i årets tappning.

Jag kan rekommendera en utmärkt analys inför Elitettan 2013 via bloggen Spelare12.com. De skriver om alla lag och tippar utgången via denna länk.

En ny hemsida för Eskilstuna United DFF är framtagen i dagarna och du når den genom denna länk. Spelarna bjuder också på en del i sin blogg.

Bild från Tunavallen 2012-06-30 då United mötte LB07 (seger 4-1.)

Jag tittar nyfiket på hur United hanterar sin verksamhet. De är ju distriktets drottningar på damsidan och har en hög ambitionsnivå. Att ingå i elitskiktet inom fotbollen ställer en hel del krav och även om jag endast betraktar detta på långt håll ger det en indikation på vad som krävs. Intressant!

Inför säsongen 2013 kan jag bara önska Eskilstuna United DFF stort lycka till. Min förhoppning är att komma upp till Eskilstuna åtminstone någon gång under säsongen och om jag tillåts fota då hoppas jag naturligtvis kunna sprida det även i södra delarna av Södermanland.

onsdag 10 april 2013

Ett par ord om SN-coachen

Först och främst en uppmaning till de som är det minsta intresserade av fotboll; hoppa på tåget och skapa ett eller upp till max tre lag i Södermanlands Nyheters SN-coachen. Det kostar gratis och gör att det blir ännu roligare under hela säsongen! Om inte annat så får plötsligt innehållet på sportsidorna i SN, lokalsporten.se m.fl. ännu lite mer betydelse. Och gör man som jag, registrerar sig med ett intet-sägande coachnamn, behöver man inte skämmas om det går mindre bra...

Jag håller mig till det jag kan någorlunda vilket i detta fall innebär att jag begränsar mig till att bara plocka ut damspelare från den lokala fotbollen. Smartare är nog att hitta en mix av både herrar och damer.

Förra året, som var premiäråret för SN-coachen, kunde man plocka många goa poäng på spelare som var "felklassade". Det fanns flera exempel på spelare som registrerats som backar men sedan spelade högre upp på planen under hela säsongen och gavs större möjligheter att vara inblandade i det offensiva spelet.

Det finns en del välkomna nyheter i reglerna inför denna säsong av SN-coachen. Fotbollen är en lagsport och handlar inte bara om den eller de i laget som gör mål. Jag är ganska säker på att även målgörarna håller med om detta (utom möjligtvis den gamle excentrikern Romario som nog tyckte att det räckte med honom själv i "laget"...) I år kommer poäng att delas ut i större utsträckning även till framgångsrika backar.


Nyköpings BIS back Kristin "Krippa" Karlsson
IK Tuns mittback Caroline "Carro" Silver.

Tävlingen väcker en del andra funderingar. Jag kommer till exempel att tänka på att det naturligtvis spelar roll vilket lag en duktig spelare representerar. Hur kommer laget att prestera i år? För damlagen är det extra svårtippat i år eftersom det genomförts en större serieomläggning inför säsongen. Massor av nya lag har flyttats mellan divisionerna när en ny nivå skapats (Elitettan.)

Andra funderingar hos mig rör hur mycket speltid vissa spelare kommer att få, trots att de kunde anses som säkra poängmaskiner åtminstone under den gångna säsongen.


IFK Nyköpings Saosann Rammo, här i sin division 2-debut i höstas mot Tyresö.

Lite svårgissat är det även i några damlag vad gäller målvaktandet. Vem tar förstaplatsen? Visst kan man i SN-coachen byta spelare under säsongen, men inte utan vissa restriktioner. Det är även värt att kunna lite om nykomlingar i lagen. Vad kommer de att prestera i sin nya miljö?

Jag tror tyvärr inte att en sådan här tävling/spel/lek kan ta höjd för alla aspekter i fotbollens underbara lagbygge. Bollvinnare och speluppbyggare på mittfälten är värda sin beskärda del av uppmärksamheten, men gör de inte mål kommer de inte att synas så mycket just i detta sammanhang. Men det viktigaste är kanske att prestera bra för sitt lag, inte att bli en snackis i kölvattnet av SN-coachen?


Hargs BK:s Emelie Petersson.

Ett litet konkret och avslutande tips från mig. Om Oxelösunds IK:s Micaela Ekholms målform från ifjol hållit i sig, och om hon och laget "tål" uppflyttningen till division 3, är det definitivt ett namn för många coach-lag. Hoppas nu att jag inte jinxat hennes chanser att göra ännu en bra säsong!


OIK:s Micaela "Micis" Ekholm (i gult) var en sann poängmaskin förra året.

Du läser mer om SN-coachen via denna länk. Jag skriver om denna tävling för att jag ser möjligheten till större uppmärksamhet för vår lokala damfotboll. Det förtjänar den!!

Avslutningsvis vill jag bara bekräfta en sak som IFK Nyköping 2:s tränare Torbjörn Westerloui idag skrivit på deras hemsida. Nej, zumba är nog utanför allas komfortzon Torbjörn... ;-)

söndag 7 april 2013

Det är nära nu!

Om 2 respektive 3 veckor är det seriepremiärer för våra lokala damlag. (IFK Nyköping har seriepremiär i div 1 Södra Svealand om 2 veckor medan övriga lag kommer igång om 3 veckor.) Hinner gräset torka upp, börja växa och bli grönt tills dess? Nej, knappast.


Krikonbacken 7/4 -13.

Gissningsvis kommer konstgrästiderna på Rosvalla att vara hett villebråd när alla dam- och herrlag med panik kommer på att de inte kan spela på sina respektive hemmaarenor. Men undrens tid är inte förbi, fortsatt soligt, blåsigt och varmt på dagarna i kombination med plusgrader även på nätterna kan sätta "eld i arslet" på våren.

För övrigt konstaterade jag tidigare idag när jag lämnade av ett par Hargs-spelare till deras samling vid Krikon att grus som underlag snart är ett minne blott. I Nyköping kommer det nya generationer fotbollsspelare som knappast har känt på det eminenta underlaget på försäsongen. Åh, en plusgrad, vattenpölar, nersmetade och grusiga samt också stela och hårda bollar som tränarna bl.a. kräver att man ska nicka. Jo jo, vikingar fostras i sträva sammanhang! ;-)


Samling vid Krikonbacken för HBK:s damlag. Bortamatch...

Hargs damer åkte upp för att klockan 15.00 möta BK Sport på Skogsängens grusplan. Kanske är vi bortskämda i Nyköping med våra konstgräsplaner? (Även om kanske Rosvallas C-plan fortfarande göms under is?!)

Du missar väl inte att du kan se lagens försäsongs-resultat via denna länk!?

lördag 6 april 2013

Kalender-uppdatering

För den som vill djupdyka i en samlad överblick över de lokala damlagens kommande seriespel har jag nu lagt in samtliga matcher i kalendern här på bloggen. Den riktiga nyttan av kalendern tror jag man har om man är lycklig innehavare av ett Google-konto då man också kan importera kalendern "Nyköpings Damfotboll" till sin egen kalender (och i förlängningen till sin smartphone m.m.)




Det är inte utan att min nyfikenhet tar över när jag sitter och lägger in alla seriematcher i kalendern. Men å andra sidan är det bl.a. denna nyfikenhet jag har att "tacka" för att jag sitter där jag sitter just nu... Jag vet i ärlighetens namn inte hur det ser ut med bloggandet och matchbevakningen i framtiden.




För den som har dåligt med tålamod att vänta på att serierna ska dra igång kan jag rekommendera en tävlingsmatch redan under söndagen den 7/4. IK Tun spelar DM på Rosvallas gamla luggslitna konstgräsplan klockan 14.00 mot division 5-laget Vingåkers IF. Även Hargs BK, Nyköpings BIS och IFK Nyköping är anmälda att delta i DM, men deras matcher ligger ytterligare någon vecka bort.




Några konstateranden när jag nu lagt in en massa match-information:

  • När det gäller andralagens matchplanering är det sällan prime time som gäller.
  • "Södertälje FK/Telge United FF 2" är obegripligt långt att skriva.
  • Var håller alla Eskilstuna-lagen till i år med undantag av Eskilstuna United? Långt ner i seriesystemet...
  • Varför har IK Viljan lagt sig till med "Strängnäs" i sitt klubbnamn numera? Jag har inte efterforskat men det får mig att undra.
  • Varför har Dambroängen placerats i Jönåker på Östergötlands Fotbollsförbunds hemsida? Ålberga kan väl få behålla sin pärla!?
  • Dags att sälja extra lotter för tjejerna i Hargs BK 2. I dam 5:an möter de Hällbybrunns andralag på bortaplan 2 gånger (det är trippelmöten i dam-femman) och båda matcherna går enligt SöFF:s hemsida på Skogsvallens IP i Skellefteå. Jämrans vilka resor och vad dyrt det kommer att bli, till och med för hemmalaget som har nästan lika långt. Wow liksom.

Avslutningsvis kan jag bara nämna att även om jag just nu inte är flitig på denna blogg så fotar jag en del på dagarna men inte fotboll. Du hittar bilder och lite text på min relativt nystartade foto-blogg "Lasses Fotoblogg" genom att klicka HÄR.