söndag 24 april 2022

Råby inledde årets seriespel målrikt

På hemmaplan men ändå så långt borta. När Råby-Rönö IF:s division 5-herrar inledde seriespelet säsongen 2022 fick det bli på plastgräset utanför Rosvallas idrottshallar. Ingen unik situation för de flesta av naturgräslagen i Nyköpingstrakten men vi kan gissa att de längtar hem till sina egna anläggningar för att ha de "riktiga" hemmapremiärerna. Och har man Råbyborgen som hemmaplan är det lätt att förstå vad spelarna och publiken föredrar i jämförelse med Rosvalla.

Råby-Rönö IF mot Järna SK i division 5-premiären på Rosvalla den 23/4 -22

Med matchstart klockan 10.30 under lördagen den 23:e april inleddes årets seriespel mot gästande Järna SK. En match som hade hunnit pågår i 20 minuter innan jag var på plats. Kanske var det dumt av mig att försöka kombinera ishockey-fotograferande med fotboll men nu blev det så denna lördag. Hade jag spänt bågen ännu hårdare hade jag hunnit med innebandy-cupen som också pågick där inne i Rosvallas många sporthallar.

Råbys hemmapublik satt och längtade till försommarmatcher på Råbyborgen

Jag hann förhöra mig om 0-0-ställningen och började fota matchen. Hemmalaget hade taktpinnen men skapade inga direkta sylvassa målchanser. Och om Järna hade tänkt sig ta över spelet kom det på skam i 31:a minuten då de fick en spelare utvisad. Men det mållösa resultatet stod sig halvleken ut och 20 minuter in i andra halvleken. Men efter Fredrik Cedergrens 1-0 i 65:e minuten blev det "proppen ur" och premiären slutade med en övertygande 5-0-seger för de blåa Råby-krigarna.

William Ankarhake är ny i Råby-tröjan för säsongen

En spelare som satte prägel på Råbys anfallsspel var William Ankarhake. När jag såg honom tänkte jag att fasen han skulle ha satsat på fotbollen när han fortfarande var ung ... ;-) Hur som helst, Williams insats var en välkommen injektion för Råbys del och vi lär se mer från honom innan denna säsong summeras.

Förutom herr Cedergrens inledningsmål gjordes Råbys mål av ovan nämnda William samt Jesper Jansson, Fadi Kaib (vilket distansskott!!) och Jesper Agerin.

Vill du se fler idolkort på William och hans andra lagkamrater med goa gameface så hittar du 127 bilder HÄR >>>

Nu är vi äntligen igång med de lokala distriktsserierna och jag önskar alla lag lycka till med vad ni nu kan ha för målsättningar denna säsong!