Kontakt, Om bloggen, Om Fotbollslasse m.m.

tisdag 26 april 2022

Lady and Old Knights Cup

Kan verkligen ishockey på motionärsnivå vara något att pyssla med eller titta på för den nyfikne? Jodå, det kan jag med eftertryck intyga efter helgens rekreations- och veteran-cup i Rosvallas båda ishallar. Nyköpings SK stod som arrangör för cupen som namngivits till Lady and Old Knights Cup.

Målglädjen gick inte att ta miste på hos spelarna i Mälarö Seahawks

Det var premiär för denna typ av cup i Nyköpings SK:s regi. Herrklassen var riktad till veteranlag och lockade 4 lag varav ett av dem nog inte ens med gravt synfel kan ha misstagits för att innehålla veteraner. Men hellre ett utfyllnadslag i klassen än för få matcher (även om jag misstänker att vissa av herrspelarna hade rejält stumma ben redan efter att ha knutit på sig grillorna).

Nyköpings SK Vets på isen under lördagen

I damernas rekreationsklass var förhållande de omvända gentemot herrklassen. De 6 platserna som fanns fylldes upp direkt och ytterligare lika många anmälde sitt intresse. Fantastiskt kul! Vilken potential om denna cup-form får chansen att etablera sig och bli ett återkommande inslag.

Om du vill se resultat och annan information om cupen kan du följa den här länken >>>

Nyköping SK Knightmares fick pröva sina vingar mot många motståndarlag

Att vissa av spelarna i damernas rekreationslag hade fjärilar i magen inför lördagens första match är nog inte så konstigt. Säkert hade flera av dem inte så mycket erfarenheter från tävlingsmatcher sedan tidigare.

Jag hade väldigt kul när jag hoppade mellan stora och lilla ishallen på Rosvalla under lördagsförmiddagen. Jag såg bara halva matcher eftersom matcherna började samtidigt i de båda hallarna. Min ambition var i första hand att fota alla lagen innan det fick räcka för den här gången. Många kända ansikten och när det gäller Nyköpings Knightmares var det främst spelarnas eventuella bakgrund som fotbollsspelare som bidrog till igenkänningen. Och så Ella Jansson förstås, hon måste tro att jag stalkar henne eftersom hon för några veckor sedan var framför min kamera när jag fotade en crossfit-tävling på Solid i Nyköping. Annars är jag mest fundersam på Lovisa Ederströms distans-fist bump när ett av Knightmares mål skulle firas. 

För dig som är lika nyfiken som jag finns ett bildgalleri med drygt 280 bilder från lördagens första omgångar i cupen och du hittar bildgalleriet via den här länken >>>

Stort tack för underhållningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar