Kontakt, Om bloggen, Om Fotbollslasse m.m.

lördag 26 mars 2022

DM föder drömmar om Europa

Vägen till Europa för DM-spelande herrlag i Sörmland är lång. Mycket, mycket lång. Men likväl så kan avancemang via DM och sedan i Svenska Cupen leda till just denna destination. Fantastiskt. Nu tror jag knappast att en endaste spelare i Sörmland går i de tankarna men lite kittlande är det ju att fantisera i den riktningen. Om man inte är damspelare förstås, de kan vinna Svenska Cupen hur mycket de vill men någon plats i en europeisk cup kommer de inte att få.

IFK Nyköping och Runtuna IK i DM-gruppfinal på Rosvalla

Lördagsförmiddagen bjöd på gruppfinal i DM-grupp 3 då Runtuna IK välkomnade IFK Nyköping till Rosvallas konstgräsplan A. Dagen till ära dränkt i bedrägligt solsken eftersom temperaturen var måttlig och vindarna omåttliga. Södermanlands DM spelas i ett gytter av åtta grupper där Runtuna och IFK haft sällskap av Skogstorps GoIF och Hälleforsnäs IF i sin grupp. I lagens tredje match stod gruppsegern på spel för Runtuna och IFK och man kan konstatera att det var nivåskillnad mellan lagen. IFK som tillhör division 4 var klassen bättre än division 5-spelande Runtuna.

Rosvalla, KGA, läktare, fotbollspublik, vindpinat

Det var aldrig något snack i denna match där IFK Nyköping via målskyttarna Jesper Lindberg (2 mål), Zean Ståhl Malabanan och Amir Strukan redan i halvtid ledde med 4-0. Och trots att Runtuna fick lite mer att säga till om i andra halvleken så blev det inga fler mål i matchen.

IFK Nyköpings DM-äventyr fortsätter nu med ett möte mot United IK Nordic. De sistnämnda såg jag på ett frostigt Häradsvallen den första advent när de spelade mot TVSK. Via United IK Nordic ligger sedan vägen öppen för IFK Nyköping där de i slutänden kan få möta Manchester United eller något annat brittsikt skitlag ...

För mig var lördagens DM-match säsongspremiär med kameran. Mycket sport har det blivit 2022 men inte någon fotboll. Härligt att komma utomhus för att fota sport, härligt att hålla sig inom komfortzonen och härligt att återse alla bekanta ansikten runt vår lokala fotboll.

Jag har valt ut 130 matchbilder som du hittar HÄR >>>

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar