söndag 6 mars 2022

Lärotid för IFK Nyköpings handbollsdamer

Denna säsong har IFK Nyköping kunnat ställa ett damlag på benen i handboll. Utmärkt. Sedan är det naturligtvis så att det är ett stort steg från ungdoms- och juniorhandboll till seniornivån men någonstans måste man ju börja, eller hur? Jag nöter knappast sönder handbollsgolvet med mina fotografiska bevakningar men minns ett tillfälle med IFK:s damlag i anrika Sporthallen i januari 2014. Det var ju onekligen ett tag sedan ...

Söndagens match i Rosvallas fina A-hall mot Vadstena HF var hur som helst ett trevligt återseende då damhandbollen kom till stan. IFK Nyköping kämpar på i division 3 Mitt Södra (handbollen måste jobba på sina serienamn som ju slår knut på sig själva). Med två matcher kvar ser det ut som att de har möjlighet att knipa sjätteplatsen av åtta deltagande lag.

IFK Nyköpings Elin Kjell blev målbäst i sitt lag med sina sju mål

På pappret såg söndagens match ut att bli svår i och med att Vadstena HF mer än dubbelt så många poäng som IFK. Men det var inget som märktes i inledningen av matchen, med knappt sju minuter spelade ledde hemmalaget med 4-1. En timeout för gästerna rätade upp den som skevade och i halvtidspausen stod det 8-10 på resultattavlan.

Rosvallas A-hall redo för den andra halvleken i handbollsmatchen

När knappt 13 minuter spelats av halvlek två stod det 10-14 men sedan rann det iväg och IFK kunde se sin motståndare glida ifrån till 15-26 när 60 minuter var spelade. Jag skulle vilja ge extra beröm till Olivia Hällegard i IFK-målet samt till Elin Kjell som kom till matchstart med nr 15 på tröjan för att sedan avsluta med nr 22. Elin var riktigt vass framåt och tröjskiftet kan förklaras med ett visst blodflöde som inte gjorde sig så bra på den annars vita matchtröjan. Handboll är inte för veklingar.

Du hittar ett drygt 100-tal bilder i mitt bildgalleri HÄR >>>

Lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar