torsdag 7 mars 2013

Helgens träningsmatcher

Vad händer i helgen då? För den som tänkt sig vara utomhus rekommenderas solglasögon men också långkalsonger. Termometrarna ska visst inte ta sig upp till plusgrader och den ganska svaga vind som ska blåsa innebär förmodligen skoteroverall och pälsmössa för de som tänkt sig tillbringa tid på Rosvalla... Eftersom skoteroverall är ett plagg som inte är optimalt att spela fotboll i får vi tro att våra tappra fotbolls-damer hittar underställen inför helgen! (Melinda Hall, Edina Begovic m.fl. får väl som vanligt spela i kortbyxor och tina upp dagarna efteråt istället.)

Lördagen den 9/3 klockan 11.00 möter DFK Värmbol sin kommande division 2-motståndare IFK Nyköping 2 på Backavallen i Katrineholm.


Bild från 2012-04-28 då IFK Nyköping mötte DFK Värmbol på Backavallen.

IFK Nyköpings förstalag möter kommande division 1-motståndarna Gideonsbergs IF på Rosvallas konstgräsplan A på lördag klockan 13.00.


Bakom ställningar och bråte hittar vi KG A. Bild från den 13/1 -13.

IFK Nyköping har en del att jobba på under återstående träningsmatcher. I alla fall utifrån det faktum att förlusten mot BK Tinnis med 2-4 inte direkt skrämmer slag på kommande seriemotståndare. I helgen får de möta en av Sveriges klassiska damföreningar. Gideonsbergs IF:s damlag startade 1971 och har vunnit SM-guld en gång (1992.) De har även vunnit bl.a. Svenska Cupen även om också det var ett tag sedan. Det jag kunnat läsa om laget är att de står inför en kraftig föryngring men att många ytterst duktiga talanger sökt sig till dem. De spelade sin första träningsmatch helgen och förlorade med 0-1 mot KIF Örebro F19 (aka KIF Örebro Talang.)


Gideonsbergs IF ligger på 6:e plats i damallsvenskans maratontabell.

På lördag blir det snärjigt eftersom även träningsmatchen mellan Nyköpings BIS och IK Tun startar kl 13.00. Om de ska spela på konstgräsplan C får vi hoppas och tro att isen från i mitten av januari nu är borta...


Tillfällig lycka för allmänheten när det låg is på Rosvallas KGC i mitten av januari.

Söndagen hyser två träningsmatcher för våra lokala lag. Hargs BK åker ner till Norrköping och City Gross Arena för träningsmatch mot Lindö FF. Lindö spelade sin första träningsmatch förra helgen och klarade oavgjort, 1-1, mot kommande division 2-laget Linghems SK. Tuff men säkert inspirerande uppgift för Hargs-tjejerna. Matchstart klockan 13.00.


City Gross Arena kvällen före Midsommarafton 2012. Då var det i alla fall varmt och skönt!

Slutligen har vi Oxelösunds IK:s damer som träningsspelar hemma på Ramdalens IP klockan 15.00 mot IK Tun. Man kan gissa att Tun matchar lite olika lag under lördagen och söndagen.


Ramdalens läktare den 20/3 2011.

Jag hyser en förhoppning att orka mig ut i solskenet en stund under helgen. Lördagen kan innebära ett kortare besök på Rosvalla, om inte annat så för att vänja mig en aning eftersom jag som IFK Göteborgs-supporter ska försöka se till att vara på plats under söndagen när Nyköpings BIS herrar tar sig an allsvenskt motstånd i Svenska Cupen. (Om Bissarna skräller som mot Kalmar FF får jag väl göra tummen upp och gilla läget...)

Lycka till alla tjejer i förberedelserna inför säsongen 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar