torsdag 6 juni 2019

Ännu en uddamålsseger för Tuns U-lag mot Hargs damer

Det var inte länge sedan Hargs BK tog emot IK Tun U hemma på Krikonbacken i damernas division 3. På nationaldagen var det dags att bjuda tillbaka och IK Tun U tog emot med öppna famnen på Enstaberga IP. Grönt, lummigt men också dallrande varmt.

HBK:s Maria Dameprud Landin och IK Tuns Rebecka Gustafsson i en derby-duell

I lagens första möte tog IK Tun U hem segern efter att matchens enda mål gjorts på straff under första halvleken. Nationaldagsmötet bjöd på avsevärt många fler mål och det handlade om spelmål. Då som nu blev det uddamålsseger för Tun och denna gång skrevs siffrorna till 3-2.

Grönt och lummigt på Enstaberga IP och HBK-tjejerna pratade länge inför matchen

Vi var många som sökt oss ut i solgasset denna lediga torsdag. Jag hade dock lovat mig själv att INTE fota eller göra ett blogginlägg. Direkt efter division 3-derbyt skulle jag nämligen bevaka en skyttetävling på Koxäng (bredvid Svansta-banan) och ansåg mig inte ha tid med efterarbetet som en fotbollsbevakning innebär. Det gick sisådär, vilket du kan förstå av detta inlägg ...

Hargs BK:s Mia Johansson prickar ribban första halvleken

Gästerna började matchen positivt och förde spelet samt satte press på Tun. När väl Tun hade organiserat sig tog de över och visade att de hade fler vassa anfallsvapen än vad HBK satt på. 1-0 kom på ett distansskott av Katja Andersson. 2-0 gör Maja Larsson (som endast tillfälligt klivit ut på planen då hon inväntar en knäundersökning, så vitt jag fattar och förstår).

Duellerna mellan Sandra Ekholm och Therese Persson var lika många i detta derby!

Andra halvleken börjar som den första och Harg är betydligt hetare. De får äntligen utdelning när Mia Johansson knoppar in reduceringen till 2-1. Med en så kvick spelare som Johanna Turesson har Tun ett hot som inte lämnar något försvar en lugn stund. Och efter ett antal försök så kommer också målet från Johanna som innebar 3-1. Det må ha varit så att Harg hade ett större bollinnehav under andra halvleken men de fick inte riktigt till så vassa anfall som de önskat och som de behövde. Det kom ändå ännu en reducering när Maria Damperud Landin gör 3-2 men det var sekunder innan domaren valde att blåsa av för full tid.

För att inte fotografera matchen (!) så är jag ganska nöjd med att få ihop 86 visningsbara bilder som jag stuvat in i ett galleri som du hittar HÄR >>>