fredag 25 januari 2013

Bevakning Gästabudsbollen 2013, damklassen

Normalt sett hade jag kanske skrivit en inför-text någon dag innan och precis inför matchstart lagt upp ett bevaknings-inlägg här på bloggen. Det vet du som tittat hit under den gångna säsongen. Men nu är Gästabudsbollen inte helt normal så mitt agerande blir därefter!

Bevakningsdags under Gästabudsbollen 2013 när damklassen avgörs.

Inför-texterna är redan skrivna. Mitt tippande, som jag säkert kommer att bli ifrågasatt för, är vid det här laget granskat i offentlighetens ljus. Vi är ju några stycken som bevakar, bloggar och resultatrapporterar under Gästabudsbollen 2013. SN-bloggen är igång redan från herr-klassens start och lokalsporten.se sitter där på VIP-plats i hallen. En annan får häcka nere vid sargkanten... (Men å andra sidan vill jag främst fotografera, vilket ändå har högre prioritet under tävlingen än själva bloggandet för mig!) För att följa lokalsporten.se är det twitter eller Facebook som gäller för löpande resultatrapportering och deras hemsida för en del intervjuer och inslag. Och från semifinalrundorna under lördagen (herr och dam) utlovar de live-sändningar! Men för er som vill titta länge på spelarna rekommenderar jag stillbilderna här på bloggen i efterhand!! :-)

Jo, Gästabudsbollen är mer än en fotbollsturnering. Det är en happening.

Under detta inlägg kommer du under lördagen att kunna följa en viss matchrapportering om dammatcherna i kommentarsfältet. Jag ska göra vad jag kan för att hinna mata på med resultat och kanske en och annan kommentar. När slutspelsrundorna börjar går jag över till nästa bevaknings-inlägg för att korta ner kommentarsantalet som annars blir en onödigt lång lista.

Som påminnelse till mig, men kanske också till dig som läsare, kopierar jag här nedan in gruppspelsschemat.


MatchTidLag
Grupp A08.00Oxelösunds IK (3) - Hargs BK 2 (5)
Grupp B08.20Hargs BK (3) - Nyköpings BIS (2)
Grupp A08.40IFK Nyköping 2 (3) - Vagnhärads SK (4)
Grupp B09.00Nykvarns SK (3) - IK Tun (3)
Grupp A09.20IFK Täby (1) - Oxelösunds IK (3)
Grupp A09.40Hargs BK 2 (5) - IFK Nyköping 2 (3)
Grupp B10.00IFK Nyköping (1) - Hargs BK (3)
Grupp B10.20Nyköpings BIS (2) - Nykvarns SK (3)
Grupp A10.40Vagnhärads SK (4) - Oxelösunds IK (3)
Grupp A11.00Hargs BK 2 (5) - IFK Täby (1)
Grupp B11.20IK Tun (3) - Hargs BK (3)
Grupp B11.40Nyköpings BIS (2) - IFK Nyköping (1)
Grupp A12.00IFK Nyköping 2 (3) - IFK Täby (1)
Grupp A12.20Hargs BK 2 (5) - Vagnhärads SK (4)
Grupp B12.40Nykvarns SK (3) - IFK Nyköping (1)
Grupp B13.00Nyköpings BIS (2) - IK Tun (3)
Grupp A14.40Oxelösunds IK (3) - IFK Nyköping 2 (3)
Grupp A15.00IFK Täby (1) - Vagnhärads SK (4)
Grupp B15.20Hargs BK (3) - Nykvarns SK (3)
Grupp B15.40IFK Nyköping (1) - IK Tun (3)


Häng med!

26 kommentarer:

  1. Jag hälsar alla välkomna och önskar en god morgon! Jag är på plats i fotobåset och ser lagen traska in, ett efter ett.

    Dagens första överraskning bjöd IFK Nyköping 2 på. De har med sig en nyinflyttad division 1-målvakt vid namn Sofia Frindberg från Södra Sandby. Jobb på Räddningstjänsten har tagit henne till Nyköping.
    Reda för dagens premiärmatch, OIK-HBK2 kl 08.00.

    SvaraRadera
  2. OIK-HBK2 3-1. Harg satte bonusstraffen säkert men sedan skapade de inte så mycket framåt. OIK trögstartade men i mitten av matchen kom kvittering och ledningsmålen.

    SvaraRadera
  3. HBK-BIS 2-4. Bonusstraffen säkert i mål av Hargs Erika Ödbro men sedan är det Biss för nästan hela slanten. HBK försvarar sig ivrigt men har inga avslut förrän med sekunder kvar då de reducerar.

    SvaraRadera
  4. IFK2-VSK 2-1. Kul match med högt tempo och mycket anfallsfotboll! Nya IFK-keepern briljerade med fingertoppsräddning. Något förvirrande med 4 inlånade Team Rosa-spelare till VSK...

    SvaraRadera
  5. Nykvarns SK-Tun 1-1. En match där NSK tar ledningen men Tun kvitterar raskt. NSK mest tillbakapressade men ändå bra i defensiven.

    Snyggt och nytt matchställ visades upp av Enstaberga-tjejerna!

    SvaraRadera
  6. Täby-OIK 5-1. Förutom bonusstraffen som OIK:s Matilda Edlund satte hade inte OIK så mycket framåt. Täbys anfallsfotboll imponerade däremot. Uj, det är en titelförsvarare som inte kommer att ge sig lätt idag!

    SvaraRadera
  7. HBK2-IFK2 1-3. Harg inte alls ofarliga i denna match och IFK kämpade länge innan målen kom utan att riktigt övertyga.
    Kul att se Frida Nilsson i HBK på fotbollsplanen igen!

    SvaraRadera
  8. IFK-HBK 5-0. Den missade bonusstraffen hade nog inte gjort någon större skillnadd då Harg fick ägna sig åt försvarsspel denna match. IFK Nyköping glänste inte direkt men spelade ändå OK.

    SvaraRadera
  9. BIS-NSK 0-2. Nykvarn satte bonusstraffen, spelade disciplinerat och bra och gjorde sitt andra mål med 1 minut kvar. Skräll? Nja, det öppnar upp gruppen i alla fall.

    SvaraRadera
  10. VSK-OIK 3-0. Sorry Oxelösund men det här var en säker seger för Vagnhärad. Lite energilöst från OIK.

    SvaraRadera
  11. HBK2-Täby 10-1. Turneringens lägst rankade lag hade verkligen ingenting att sätt emot titelhållarna. Svårt att mäta Täbys insats efter denna match. Men många mål är alltid kul att producera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan, jag ber om ursäkt för att jag vänt på siffrorna. Det ska stå 1-10 och ingenting annat!

      Radera
  12. Tun-HBK 1-1. Och nästan så jämnt varv det också. Tufft och tajt.

    SvaraRadera
  13. BIS-IFK 1-3. En ganska tuff fajt där bonusstraffen för Biss sattes säkert av Sofia Kjellberg. IFK slet på men Biss är duktiga på att försvara sig. Tove Almqvist och Alma Sjödahl skadade i matchen.

    SvaraRadera
  14. IFK 2-Täby 1-8. Jo, de är här för att vinna! IFK:s unga lag blev duktigt upprullade av Täby som verkligen imponerar! Moa Ivehammars bonusstraff var i alla fall en riktig pärla för IFK 2.

    SvaraRadera
  15. HBK2-VSK 0-2. Ett fint kämpande Harg fick intev den tröstpoäng de nog var värda efter denna match. De bommade bonusstraffen vilket annars hade kunnat löst matchen åt dem. Ganska temposvag match.

    SvaraRadera
  16. NSK-IFK 1-3. Bonusstraffen satt där den skulle och även om IFK rullade på ganska bra ska Nykvarn ha ett plus för sin insats, duktiga tjejer det där!

    SvaraRadera
  17. BIS-Tun 1-3. En match som gäller massor och där Zazza säkert sätter bonusstraffen för Tun. Biss har inte rikt de vassa inomhus-anfallarna och vi får istället se att Tun har dem!

    SvaraRadera
  18. I den allt för korta pausen i damernas gruppspel ska man helst hinna med så mycket som möjligt. Jag konstaterar att mitt tips spruckit men det var inte helt oväntat att jag inte kan tippa... Men att Nyköpings BIS damer är utslagna är en liten skräll för mig i alla fall!

    Oavsett kommande resultat imponerar IFK Täby något alldeles väldigt. Undrar om något lag kan störa dem idag? Och sedan beröm till Nykvarns SK, de förtjänar verkligen det!

    Lunch är intagen, händerna tvättade, kaffet urdrucket och en liten present till lokalsporten.se överlämnad. Gott så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag är den fjortonårige lagkaptenen i Nykvarns sk och ville bara tacka för det fina berömet, känns som en härlig bekräftelse efter en rolig cup.
      Mvh Ella Bergman

      Radera
    2. Nykvarns SK. En stor positiv överraskning och trevlig bekantskap under dagen. Tveklöst!
      Lycka till framöver! :-)

      Radera
  19. OIK-IFK2 1-3. Ingen bonusstraff mellan lagen. Det ultra-unga IFK styr matchen och det är inte förrän i näst sista minuten som reduceringen kommer för OIK. Ett OIK som sjönk allt djupare ner i knäet på sin målvakt.

    SvaraRadera
  20. Täby-VSK 4-2. Utan att riktigt blomma ut vinner Täby men faktum är att VSK ledde två gånger om i början av matchen. Fin insats av Vagnhäradstjejerna som kommer trea i gruppen!

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. HBK-NSK 0-2. Nykvarn spelar med vårdat passningsspel, bra rörelse och en duktig målvakt. Välförtjänt går de vidare ur gruppen och visar att jag inte heller här har koll på mitt tips. Bra där!

    SvaraRadera
  23. IFK-Tun 2-0. Kontrollerat av IFK och Tun skulle haft det lite mindre svårt om inte bonusstraffen sköts över.

    IFK vinner gruppen före Nykvarn. TUn kommer trea i grupp B.
    I grupp A vinner Täby, IFK 2 kommer två och VSK trea.

    Jag går nu över till nästa blogginlägg. Damernas kvartsfinaler spelas kl 16.40 resp. 17.00.

    SvaraRadera