torsdag 10 januari 2013

IFK 2:s vidare öde, futsal och SM-kval m.m.

Det får bli ett tredje inlägg denna torsdagskväll. Det händer mycket på många fronter just nu!

Under onsdagskvällen samlades Södermanlands Fotbollsförbunds rep.skap i Nyköping. Ursprungligen skulle rep.skapet genomförts innan årsskiftet men det snöade inne. Frågan om IFK Nyköpings rätt att spela i regionserien (division 2) var en av frågorna som det skulle röstas om. Med rösterna 33-4 till IFK Nyköpings fördel återstår det nu ett enda, litet (?) hinder och det består i att Svenska Fotbollsförbundet formellt ska säga sitt i frågan. Jag är dock positivt överraskad över det nu synliga utfallet och det lär jag inte vara ensam om!

En påminnelse för den som tycker att lördagen vi har framför oss skulle bli lite extra rolig av inomhusfotboll. Värmbol Dam Cup (7-manna) avgörs i Duveholmshallen i Katrineholm och från våra trakter och bygder ställer Oxelösunds IK och IK Tun upp. De möts dessutom och starttiden för derbymatchen är klockan 16.00.

Fotboll inne är numera i stort sett endast i formen futsal. (Undantagen i nutid är Värmbol Dam Cup och Gästabudsbollen.) IFK Nyköping vann som du minns DM och lördagen den 19/1 är det läge att följa deras vidare SM-kvalöde i Eskilstuna när nu lottningen är gjord. IFK Nyköping spelar klockan 10.30 mot IFK Norrköping och beroende på vinst eller förlust i den matchen spelas nästa match klockan 13 eller 15.30 mot självaste Tyresö FF. Wow liksom. [Edit: I kommentarsfältet till detta inlägg kan vi konstatera att det är Tyresö DFF:s spelare som är med i regionkvalet men platsen är Tyresö FF:s. Detta tyder alltså på att spelarna i Tyresö DFF är futsal-licenserade hos Tyresö FF.]

SM och futsal är något som klingar med ljuva dallringar i hörselgångarna på IFK Nyköpings unga talanger. I klassen F17 är det dags för regionkval den 2/2 då IFK Nyköping ska möta tuffare motstånd i Duveholmshallen i Katrineholm. Jag gissar att det blir tuffare motstånd (än i DM) för jag har inte fått fram vilka man möter i regionkvalet. Än. (Denna vinter är det spelare som är födda tidigast 1996 som får delta i denna klass, och IFK har en hel del talanger som inte är äldre än så.) 


Nu får du vila från fler texter på bloggen denna kväll!

2 kommentarer:

  1. Kan bara meddela att det skrivs på olika ställen om att det är Tyresö FF division 1 som kommer spela och INTE som alla tror allsvenska tyresö.
    http://dff.tyresoff.se/

    laget dom kommer med är dessa:
    Isa Granlund
    Linn Axelsson
    Josefine Andersson
    Sarah Soffiantini
    Emy Elvhage
    Rebecca Karlsson
    Lilja Björk
    Veronika Steen
    Hanna Paulsson
    Malin Paulsson
    Johanna Rhodin
    Johanna Engberg
    Kajsa Wahlberg

    Forza TFF!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för påpekandet! Jag kan konstatera att det behövdes för även jag var i förvissningen att det var Tyresö FF som skulle spela eftersom Södermanlands Fotbollsförbund lagt in det på sin sida i spelschemat för regionkvalet.

      Nu är det inte desto mindre spännande med Tyresö DFF! Och lite kul eftersom det är ett lag som IFK Nyköping mött i seriesammanhang utomhus (även om jag inte kan namnen på alla spelare som är aktuella för spel.)

      Jag hoppas men kan inte utlova bevakning av lördagens futsal i Vilstahallen.

      Radera