lördag 26 januari 2013

Bevakning slutspel Gästabudsbollen 2013

Efter en tidig lördagsmorgon och en fotbollsintensiv dag har det utkristalliserats vilka damlag i årets Gästabudsboll som får fortsätta från gruppspelet och in i slutspelet under lördagseftermiddagen och kvällen. Detta inlägg blir en fortsättning på bevakningstexterna som återfinns i kommentarsnivå på inlägget.

Förhoppningsvis kan jag bibehålla närvaron och skärpan ett tag till så att du som läsare kan hålla dig uppdaterad med vad som händer där ute på trägolvet. Vilka förlorar och vilka vinner? 

Slutspelsschemat ser ut som följer:


MatchTidLag
Kvart 116.40IFK Nyköping 2 - IK Tun
Kvart 217.00Nykvarns SK - Vagnhärads SK
Semi 118.00IFK Nyköping - IFK Nyköping 2
Semi 218.30IFK Täby - Nykvarns SK
Final20.00IFK Nyköping - IFK Täby


Uppdatering i tabellen gjord efterhand matcherna spelats.

Lycka till alla återstående lag!

11 kommentarer:

  1. Kvartsfinal 1 IFK 2- Tun 2-0. Starkt gjort av unga IFK att besegra svåra Tun (förra årets finalister.) Nu kommer alltså ena semifinalen att spelas mellan IFK:s båda lag...

    SvaraRadera
  2. NSK-VSK 2-1. Vagnhärad sätter bonusstraffen men Nykvarn ger inte bort någonting idag och äter sig ikapp och förbi.

    Nykvarn får ta sig an utmaningen Täby i semifinal 2 kl 18.30.

    SvaraRadera
  3. Semifinal nr 1: IFK - IFK 2 3-1. Moa Ivehammar satte bonusstraffen och det blev en i alla stycken intressant match med mycket känslor. Mer om det när blogginlägget kommer så småningom.

    IFK Nyköping går i alla fall till finalen som spelas klockan 20.00.

    SvaraRadera
  4. Semifinal nr 2: IFK Täby - Nykvarns SK 6-1. Bonusstraffen tas tillvara men trots att NSK länge håller emot bra och spelar positivt så är Täby sååå bra och ruggigt övertygande till slut.

    Den förutsedda finalen mellan kamratlagen Nyköping och Täby startar kl 20.00.

    SvaraRadera
  5. Sista kaffet i packningen är nu upphällt. I pausen av damturneringen (det spelas visst några herrmatcher) passar jag på att reflektera lite över dagen. Den stora frågan är hur IFK Nyköping ska göra för att rå på IFK Täby i damfinalen. Norrortslaget imponerar och är klart bättre än ifjol då de vann turneringen. Laget presterar jämnt och på en hög nivå, de har ett högt tempo och hittar ideligen in med snabba skarvar framför mål dit det kommer någon lagkompis i full careta. Sannerligen något att bita i för Nyköpings-tjejerna!

    SvaraRadera
  6. Har ju glömt att berätta hur trött jag börjar vara! Har varit i Rosvalla-anläggningen sedan klockan 07.00 i morse. Börjar kännas nu. Men kul är det fortfarande :-)

    SvaraRadera
  7. Precis så blev det. Final: IFK Nyköping - IFK Täby 1-4. Det är bara att lyfta på hatten för en synnerligen värdig vinnare av damklassen. Täby har bara mosat på i en jämn och hög nivå som inget annat lag kommit i närheten av under lördagens spel i damklassen.

    Nu stannar jag nog kvar och kollar herrfinalen mellan Nyköpings BIS och IFK Nyköping. Jag är ju ändå på plats...

    Tack för idag alla som spanat in på bloggen. Det lär inte bli någon summering innan dygnet brutit midnattstimmen.

    SvaraRadera
  8. Petra Germerud, Bissarna Dam26 januari 2013 kl. 21:05

    Har inte kunnat se slutspelen på plats så dina uppdateringar har verkligen varit uppskattade- som vanligt! Tack för all uppmärksamhet du ger den lokala damfotbollen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Petra, tack själv! Om ingen läste på bloggen skulle det definitivt vara mindre inspirerande att skriva någonting... ;-)

      Radera
  9. När kommer alla bilder från cupen upp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj oj, jag kom hem för 10 minuter sedan (klockan 21.40.) Ska väl hitta någonting att äta, tömma kamerorna på ca 1300 bilder, sortera, redigera och kanske skriva en bloggtext. Om jag jobbar nonstop med detta är jag klar vid 04 eller 05 tidig söndag morgon. Jag kommer inte att jobba nonstop med detta... :-/

      Tyvärr kan jag inte utlova några bilder förrän i bästa fall under söndagen. Ska dessutom åka iväg söndag eftermiddag på jobb till Göteborg så jag känner mig pressad att i alla fall del-leverera någonting till alla ivriga och nyfikna bloggläsare! :-)

      Radera