torsdag 31 januari 2013

Futsal tills vi storknar

Ett sista ryck. I helgen kan det för några av de lokala damlagen vara sista inomhus-racet. Men för ett par av lagen skulle det nog vara mer än välkommet om de fick ytterligare en helg med futsal framöver!

Under fredagskvällen den första dagen i februari arrangeras den traditionella FC Cupen i Frejahallen. Och orten är där Kalle bodde. Gnesta, alltså. (Om det varit Pelle han hette skulle vi fått åka till Ludgo, och där har det nog inte spelats fotboll sedan Troja föll.) Spel pågår mellan klockan 18 och 23 och våra vänner i IK Tun samt IFK Nyköping 2 är ett par av totalt 8 deltagande lag. Kul att notera Gnesta FF som ett av damlagen vilket också bekräftar ryktet jag hörde i helgen om att de var på väg att starta upp ett lag på nytt. Mycket välkommet!




IFK Nyköping 2 delar upp sig till helgens aktiviteter. Man får misstänka att spelarna som är födda 1996 eller senare behövs vid lördagens äventyr istället för spel i Gnesta. På lördag är det nämligen regionkval i futsal-SM i klassen F17. Duveholmshallen i Katrineholm är spelplatsen och IFK Nyköpings tjejer möter P18 IK (kl 09.45), Borens IK (kl 15.45) och Vasalunds IF (kl 17.15.) Ska IFK lyckas ta sig till SM-slutspel även i år i klassen F17? Då får de minsann fortsätta spela futsal ytterligare en helg innan inomhusskorna kan ställas undan.

Och för att inte IFK Nyköpings spelare ska få någon ro tar sig ytterligare ett gäng till Nynäshamn på lördag. Även här ett regionalt kval till futsal-SM då gruppspel nr 2 avgörs. IFK Nyköpings A-damer möter här Hammarby IF DFF (kl 11.45) och Örebro SK Söder antingen kl 14.30 (vid förlust i första matchen) eller kl 17.15 (vid vinst.) Skulle man lyckas överträffa sig själva i detta sammanhang väntar ett slutligt avgörande i Falun (har jag för mig) och även dessa tjejer skulle få vänta med att snöra av sig inomhuspjucken.

Mitt i alla helgens IFK-aktiviteter där en speciell spelare i princip skulle kunna vara med på alla matcher nås jag av de oroande nyheterna att hennes säsong kan vara spolierad. Misstänkt korsbandsskada. Unga Julina Andersson stötte ihop med en annan spelare på träning för några veckor sedan och den senaste undersökningen pekade tyvärr på korsbandet. Magnetröntgen i veckan och alla tummar hålls för Julina just nu! Där har vi också förklaringen till att hon inte kunde delta i varken futsal-SM nr 1 eller Gästabudsbollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar