söndag 26 september 2021

Vid vägs ände med flicklaget

Det mesta kommer till en punkt, ett slut och en målgång. Det hände även söndagen den 26/9 för samarbetslaget mellan Stigtomta IF:s och Oxelösunds IK:s tjejer födda mellan -04 och -07. De har denna säsong tävlat i Södermanlands F15-17-serie. Sist av alla tävlingsuppgifter stod BK Sport på matchprogrammet och matchen avgjordes på Ramdalen IP:s plastgräs.

SIF/OIK mötte BK Sport på Ramdalen i F15-17

Tillställningen slutade 1-2 (1-1) efter ett sent segermål från gästerna. Måhända inte helt rättvisande sett till spelet och bollinnehavet, framförallt i första halvleken, men matchen bör ses som ett utbildningstillfälle och vädret var i alla fall väldigt njutbart.

Läktaren vid Ramdalen har blivit av med bakväggen. Tydligen.

Vad som händer härnäst med tjejerna i Stigtomta IF respektive Oxelösunds IK ska jag låta vara oskrivet. Förhoppningsvis finns damverksamheten i de båda föreningarna kvar även kommande säsong (även där har det varit ett samarbetslag mellan Stigtomta IF och Oxelösunds IK). Som vanligt när ungdomsfotbollen nått sitt slut mister man några som inte är beredda att fortsätta på seniornivå. Ytterligare några individer kommer antagligen att söka sig till andra föreningar.

Jag kan inte tala för starten i Oxelösunds IK men Stigtomta-spelarna började sin karriär som 6-åringar i en stor grupp där både pojkar och flickor födda -05 samsades. På vintrarna spelade de innebandy. Jag har tyvärr ingen arrangerad lagbild att visa men bilden här nedanför visar hur det såg ut under en träning i Parken den 1/6 2011.

Stigtomta IF:s pojkar och flickor födda -05 i Parken den 1/6 2011

Dagen till ära passade vi på att ta ett sista lagfoto på gruppen efter matchen mot BK Sport. De har onekligen vuxit till sig under de 10 år sedan de snubblade runt bland grästuvorna på Parken.

Stigtomta IF/Oxelösunds IK:s lag i F15-17 säsongen 2021

Från matchen mot BK Sport har jag sammanställt ett bildgalleri med 112 bilder som du hittar HÄR >>>

Jag tackar spelarna, ledarna och alla föräldrar i laget för åren som varit. Jag önskar alla spelare lycka till i framtiden oavsett vilka val ni nu kommer att göra. Våra vägar korsas förhoppningsvis igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar