söndag 11 juni 2023

Dubbelrugby på Bollspelaren

Ännu en lördag med dubbla 15-mannarugbymatcher stod på schemat när jag puttrade söderut på E4:an till Bollspelaren i Norrköping den 10:e juni. In i det sista var dammatchens starttid höljd i dunkel men jag inhämtade pålitlig information från säkrast tänkbara källa (tack Pasi) och kunde landa i god tid inför matchstarten klockan 12.30. Strålande solsken från en helt molnbefriad himmel men inte så varmt att det skulle begränsa de hårt arbetande rugbyspelarna ute på planen. Tackar.

Bollspelaren i Norrköping är en välbekant rugbyarena

Södertäljes rugbydamer hade under fjolåret ett samarbete med Karlstads Rugbyklubb men inför denna allsvenska säsong har man krokat arm med Kalmar Södra Rugby. Grejen är att det även finns spelare med från Norrköping Troján i detta samarbete men de blir en aning anonyma i serietabellens namngivning. Dagen till ära kunde de i alla fall kliva ut på Bollspelaren i Troján-tröjor och tydliggöra sin existens. En tuff men inte omöjlig uppgift väntade i form av Vänersborg Rugby.

Södertälje/Kalmar mot Vänersborg Rugby på Bollspelaren den 10/6 -23

Efter första halvleken pekade egentligen allt mot en lätt och bekväm seger för Vänersborg som hade ledningen med 29-10. Hemmalaget hade uppenbarligen utnyttjat pausvilan väl och kom ut med förnyad energi och optimism till andra halvleken som tog dem till 25-34 med 10 minuter kvar att spela. Södertälje/Kalmar/Troján-trojkan kämpade in i det sista men det gjorde även Vänersborg som lyckades värja sig från fler försök och matchen slutade 25-34. Södertälje/Kalmar är kvar med noll poäng i tabellen efter tre matcher medan Vänersborg-damerna har två segrar och en förlust och därmed fyra poäng i en tabell som toppas av hittills obesegrade Stockholm Exiles och Enköpings RK på vardera sex poäng. 15-mannaspelet tar nu paus för 7s-kval och slutspel innan det återupptas den 19/8.

Norrköping Trojáns herrar hade en kniven-mot-strupen-match mot Stockholm Exiles klockan 15.00. För en chans att spela i det allsvenska slutspelet krävdes seger mot hittills obesegrade Stockholm Exiles i den norra serien. En seger krävdes för att passera Enköping RK:s herrar som dock har kvar att möta Exiles den 1/7.

Norrköping Troján mot Stockholm Exiles på Bollspelaren den 10/6 -23

Även Trojáns herrar har ett samarbete med Kalmar Södra Rugby och de sistnämnda förblir en aning anonyma i förbundets serietabell. Hur som helst så skulle det visa sig att uppgiften att knäppa Exiles på näsan var en för svår uppgift. Trots ett par fina försök från hemmalagets sida hade gästerna ett stabilt grepp om matchen i halvtid och ledde med siffrorna 28-10. I den andra halvleken utökade Exiles sin ledning till 35-10 innan matchen fick ett abrupt och olyckligt slut redan i 61:a matchminuten. Ett befarat benbrott på en hemmaspelare som av förklarliga skäl inte gick att flytta från planen och en oviss väntan på ambulans gjorde att båda lagen kom överens om att sätta punkt där och då. Sålunda 10-35 på resultattavlan och Exiles i en ointaglig serietopp i Allsvenskan Norra med Enköping RK på en andraplats medan Troján får sikta in sig på att möte andra tredjeplacerade lag efter sommaruppehållet.

Ett bildgalleri med 167 bilder från Södertälje/Kalmar mot Vänersborg RK hittar du HÄR >>>

Ett bildgalleri med 98 bilder från Norrköping Troján mot Stockholm Exiles hittar du HÄR >>>

Tack för en riktigt kul dag bredvid rugbyplanen och lycka till i säsongens kommande matcher!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar