tisdag 27 december 2011

City Gross Cup damer 27/12 -11

För att få ut detta inlägg på nätet samt bilderna jag tog tidigare under dagen när IFK Nyköpings arrangemang City Gross Cup avgjordes, har jag mer eller mindre fått slå knut på mig själv och mina tekniska kunskaper. Min internet-leverantör har för andra dagen i rad haft tekniska störningar så med hjälp av mobiltelefonen (med 3G) kopplat till min stationära dator gör jag nu ett tappert försök att "go live".

Om vi förbiser det faktum att flera av dagens Sporthallsbesökare läst parkeringsskyltarna på skolgården utanför Sporthallen något slarvigt och därmed införskaffat sig böter så var uppslutningen och stämningen kring inomhuscupen väldigt stor och hög. Denna cup är av tradition en herrturnering men som skrivits tidigare fick 4 damlag vara med på ett hörn då deras matcher kilades in i spelschemat.

Jag missade de första två dammatcherna men redovisar här dagens alla resultat:

IFK Nyköping - IK Tun, 2-0
Nyköpings BIS - Hargs BK, 1-0
IK Tun - Hargs BK, 1-1
IFK Nyköping - Nyköpings BIS, 2-0
Hargs BK - IFK Nyköping, 0-3
IK Tun - Nyköpings BIS, 0-4

Detta gav en sluttabell enligt följande:
1:a IFK Nyköping, 9 poäng, målskillnad 7-0
2:a Nyköpings BIS, 6 poäng, målskillnad 5-2
3:a Hargs BK, 1 poäng, målskillnad 1-5
4:a IK Tun, 1 poäng, målskillnad 1-7

I finalen möttes således IFK Nyköping och Nyköpings BIS och IFK vann med 3-0 efter mål av Hanna Persson, Lena Karlsson och Lisa Tholander.

Finallagen IFK Nyköping och Nyköpings BIS efter gruppspelsmatchen mot varandra.

Finalen till trots var dagens bästa match gruppspelsuppgörelsen mellan IFK och BIS. Välspelad med högt tempo och böljande spel. IFK vann denna match efter två riktigt snygga baljor (varav den första tillkom på frispark och den andra efter en upprullning med ett snabbt direktpassningsspel från IFK:s sida.)

Sofia Sjöberg, IFK:s nyförvärv från Tun, kämpar liggandes mot BIS-målvakten.

Finalen var även den välspelad. Man märkte dock att Biss-tjejerna hade något lättare till framstressade misstag än sin motståndare. Och att IFK Nyköping var rättmätiga vinnare av cupen står nog utom allt tvivel då man bäst behärskade inomhustekniken och hade det högsta bolltempot (samt undvek att släppa in en enda boll bakåt under dagens spelande!) Allra bäst i IFK och bland damerna var enligt undertecknad en nykomling från Telge United FF:

Edina Begovic i IFK var bäst bland de bästa idag. Här i ett försök till konstspark mot BIS mål.

För Hargs BK och IK Tun saknades det där lilla extra för att rubba de övriga två lagen. Något för tempofattigt även om framförallt IK Tuns Erica Thorell och Cecilia Brissman glimtade till emellanåt. Nu är visserligen framförallt Tun-laget för dagen representerat av väldigt många unga tjejer där flera av dem är uppflyttade från det egna F96-laget. Biss-damerna såg vassa ut och kunde lufta sina 3 nyförvärv med framgång (Therese Persson från IK Tun, Melinda Hillilä och Sofia Kjellberg från Oxelösunds IK.)

Melinda Hillilä  är ny i röda Biss-tröjan efter att ha kommit in från Oxelösunds IK.

För IFK Nyköpings nye tränare Urban Strand var det här första framträdandet med tjejerna. Han lär inte blivit allt för besviken...

Urban Strand, tränare i IFK Nyköping, hade anledning att dra på smilbanden idag.

Och IFK ser ut att ha fler som kan leverera när det behövs, men självklart kunde inte skyttedrottning Persson låta bli att sätta sina spår i finalens målprotokoll.

Hanna Perssons 1-0 i finalen var en riktig delikatess som hon gjorde med ryggen mot mål.

Vad finns för övrigt att rapportera?
Det var kul med så mycket folk på läktarna. Lika kul var det att tjejerna fick visa upp vad de kan inför en "blandad" publik (även om det också sker under Gästabudsbollens lördags-pass.)
Det såg lite spänt och nervöst ut för IFK Nyköpings Sofia Sjöberg idag. Mest press verkar hon ha satt på sig själv, men det släpper alla gånger så småningom!

Fler bilder från dagens dammatcher finns och du kan t.ex. klicka HÄR för att komma dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar