onsdag 21 december 2011

Övergångar och flört

Med endast några få dagar kvar innan jul finns det några saker att rapportera om här på bloggen. Inte för att det är att betrakta som breaking news (SN har redan tuggat sig igenom det mesta) men har ändå sin berättigade plats i detta forum!


För rättvisans skull ska även de två IK Tun-tjejer som nu är helt klara för IFK Nyköping presenteras med bilder. (Precis som Telge-tjejerna gjorde häromdagen.) Och hade det varit säsong kanske vi från träläktaren på Folkungavallen kunnat höra "Fia är klar!" ropas så att färgflagorna virvlade. (Precis som det en gång för några år sedan tjoades av en stolt förälder när Tobias Hysén blev klar för ett annat IFK, nämligen Göteborg, och pappa Glenn stod för utannonseringen av den nyheten mitt i IFK:s hejarklack.)


T.h. Sofia Sjöberg, numera IFK Nyköping, i kamp om bollen med Kristin Karlsson, Nyköpings BIS.
Sandra Carlsson är även hon klar för IFK Nyköping till säsongen 2012.


FUN? Javisst är det så, Fotbollsutveckling Nyköping, är namnet på det samarbete jag tidigare skrivit om på bloggen. Onsdagen den 14/12 hade man senaste mötet där de allra flesta av föreningarna i området (utom denna gång Stigtomta IF och Oxelösunds IK) närvarade. Det första konkreta ur diskussionerna (som leddes av Carla Swenson på SISU) är målvaktsträning ledd av Hargs BK:s målvaktslegendar Klas Larsson. Man träffas vid 4 tillfällen där målvakterna (vi ska vara rädda om dem!) får träffa varandra och även gnuggas i sina unika moment. Extra bra för de föreningar som inte har egen målvaktstränare. Man håller till på Borgis mellan kl 19.30-20.45 den 21/12, 11/1, 18/1 samt 25/1 (anmälan sker till Klas via SMS på 076-3478500.)


För Stigtomta IF ges en gnutta hopp i elfte timmen. Man kurtiserar lite med grannklubben Hargs BK och kanske, kanske kan vi se en fungerande lösning för dessa två tillsammans i division 5 kommande säsong. Det slipas vidare på dessa planer!


Vissa spelar-rörelser till IFK Nyköpings U-lag har skett den senaste tiden. Bl.a. har det på lagets hemsida skrivits om att Stigtomta IF:s Moa Ivehammar har sökt sig till laget, vilket även gäller Hargs BK:s målvakt Jenny Andersson. Det surras om fler spelare på ingång för IFK men det sparar vi på...


Det har även gått att läsa på Nyköpings BIS hemsida att de fått in en ny spelare i form av Therese Persson, tidigare IK Tun. Även här kan misstänkas att ytterligare någon spelare söker sig till "Bissorna".




Jag slipar vidare på den kommande julhälsningen här på bloggen och önskar er tillsvidare sansade och lyckosamma julförberedelser!


På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar