lördag 17 december 2011

Cuper, nyförvärv, samarbete och problem

Snöblandat regn utanför fönstret. Kanske är det närmaste vi kommer en vit jul i år? Å andra sidan nöter de flesta damlagen på med sin inomhusträning, så man behöver inte bekymra sig för hur det ser ut utomhus.


Kommande cuper
För några av de lokala lagen kommer härnäst den av IFK Nyköping arrangerade City Gross Cupen. Precis som skrivits tidigare spelar damlagen från IFK Nyköping, IK Tun, Nyköpings BIS och Hargs BK mot varandra den 27/12 och deras matcher varvas med herrmatcher i Sporthallen. Damlagen spelar kl 10:20 (IFK mot Tun), kl 10:40 (NBIS mot HBK), kl 12:20 (Tun mot HBK), kl 12:40 (IFK mot NBIS), kl 14:20 (HBK mot IFK) samt kl 14:40 (Tun mot NBIS). Ettan och tvåan möts sedan i en final kl 16:00.


I Ramdalens Sporthall, Oxelösund avgörs IF Metall-Cupen den 7/1 -12. Anmälningstiden för damlagen har ännu inte gått ut (sista anmälningsdatum är onsdagen den 21/12) men hittills är följande lag anmälda:
Oxelösunds IK, Dunkers IF, IK Tun, Nyköpings BIS samt IFK Nyköping.
Vad gäller Metallcupen kan jag förhoppningsvis återkomma med lottning och tider vid ett senare tillfälle.




Samarbete
Till onsdagen den 14/12 kallades det till ett samarbetsmöte dit en stor mängd av regionens damföreningar bjöds in. Förutom praktiska frågor om målvaktsträning skulle framtida aktiviteter, tänkbara utbildningsinsatser för ledare m.m. diskuteras i gruppen.


IFK Nyköping värvar
Bevakningsområdets högst placerade lag, IFK Nyköping, har enligt en artikel i dagens Södermanlands Nyheter gjort klart med några spännande nyförvärv. Förutom den lokalt inhämtade Sandra Carlsson från IK Tun har två tjejer från Telge United FF skrivit på för föreningen.


Målvakten Patricia Kaldoyo återfinns säsongen 2012 i IFK Nyköping,
vilket likaså gäller Edina Begovic (här i kamp med numera lagkamrat Amanda Nordlie.)


Problem
Den på damspelare hårt brandskattade föreningen Stigtomta IF ser ut att få stora problem att genomföra en seriesäsong 2012. Man har till söndagen den 18/12 utlyst lagets sista (?) träning och avslutar denna med ett möte där en styrelserepresentant ska närvara. Trots att damtruppen till kommande säsong fått tillskott genom föreningens flicklag F94-97 är det ett allt för tunt spelarunderlag. Som det ser ut är det nedläggning eller samarbete som gäller. Jag återkommer i ämnet när spelarna fått information vad man siktar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar