lördag 10 december 2011

Fotboll inomhus

Så här långt har vintern hållit sig borta och vi har istället fått en lång och utdragen höst. Mörkt, ruskigt och då och då en och annan vindpust. Med ansträngning får vi ta oss till rätt sinnesstämning nu när julen nalkas. (Handlarna med sina tomtenätter och upptrissade köphysteri räknar jag inte som julstämning.) Vi får förhålla oss till vår fotboll på samma sätt, en bild i våra huvuden om hur det ska vara nu när endast regn och rusk står till buds långt från seriepremiärerna.




Kommande inomhus-matcher
IFK Nyköping har under några år arrangerat en inomhuscup straxt innan jul. Så blir det inte i år då man när det var dags att planera in cupen (och få sanktioner från förbundet) var mitt inne i en omorganisation kring laget. Men för att ändå få en chans att spela har IFK:s damer givits chansen att flika in några matcher i den inomhuscup som föreningens herrlag traditionsenligt arrangerar. Därför blir det spel den 27:e december i City Gross Cup mellan klockan 09-17.00 i Sporthallen och förutom IFK:s damer deltar Hargs BK, Nyköpings BIS och IK Tun. Fler lag och därmed fler matcher går denna gång inte att klämma in mellan herrmatcherna.


Uppsnacket inför Gästabudsbollen har inte riktigt tagit fart ännu. Men det börjar så smått och kommer säkert att som vanligt nå stormstyrka innan det är dags att spela den anrika turneringen på träplattorna i Rosvallas ishall. För damlagen avgörs det lördagen den 28/1. 10 damlag deltar och förutom de lokala lagen IFK Nyköping, Nyköpings BIS, IK Tun, Oxelösunds IK och Hargs BK kommer Team Rosa SK, Trosa IF/Vagnhärads SK, Peking Västra FC, IFK Täby samt Eneby BK att i 2 grupper slåss om slutsegern.


Jag har förståelse för reaktionerna från IFK Nyköpings U-lag vad gäller deras önskemål om att ges chansen att ställa upp i Gästabudsbollen. Nyköpings BIS andralag på herrsidan får ju vara med!


Arkivbild från årets upplaga av Gästabudsbollen. IFK Nyköpings Josefin Engwall räddar bonus-straff.


Knäkontroll
Min mission kring knäkontroll och knäövningar har till min stora glädje hittills givit mig möjligheten att dels köra ett 20-minuterspass med regionens F97-tjejer som hade tematräning den 27/11 (tack Carla Swenson för chansen) dels en inbjudan från Hargs BK som i januari önskar en teori-genomgång med ungdomsledarna i föreningen kring knäkontroll-programmet. Förhoppningsvis finns det fler som ännu inte tillämpar detta som tar chansen att få en puff i rätt riktning där jag kanske kan bidra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar