lördag 12 november 2011

Ditten & datten i novembermörkret

Nu har några veckor av djupkoma infunnit sig. Kanske surras det en del i lagen och ledargrupperna, men då behöver man tillhöra den innersta kretsen för att veta om vad...


Södermanlands Fotbollsförbund kan gott få sig en känga i alla fall. Distriktsmästerskap i futsal står för dörren, och precis som en kommentar här på bloggen för några dagar sedan vittnar om, är intresset uppenbarligen måttligt ute i distriktet. SöFF kanske inte kan göra så mycket åt det faktum att det bara är 2 (!) lag anmälda i F17 (IFK Nyköping och Triangelns IK.) Men med en vecka kvar till tävlingen kan väl i alla fall SöFF skriva på sin hemsida VAR det ska spelas!?! När det gäller DM för damer vet vi så mycket som att det är den 27/11 och att det spelas i Katrineholm (jag gissar på Duveholmshallen.) Men uppenbarligen är det ont om anmälda lag eftersom det med 2 veckor kvar inte finns någon deltagarförteckning eller lottning ute på SöFF:s hemsida.




IFK Nyköpings division 2-damer har som väl alla känner till vid det här laget äntligen fått klart med ny tränare. Urban Strand tar över och nu väntar i alla fall jag spänt på hur övriga organisationen byggs runt laget och om några rörelse (nytillskott) sker i truppen.


Apropå tränare så har även Oxelösunds damer klart med ny tränare till nästa säsong. Benny Gustafsson, senast i IK Tuns damlag, tar över rodret.


För er som inte tidigare hittat till Silly Season-gästboken så kan ni följa denna länk. Då och då bubblar det upp lite som rör damfotbollen kring Nyköping. Och allt är inte sant...


Ska vi följa upp lösa rykten och framförallt tunna trupper så kan vi börja med Silly Season-ryktet att Hargs damlag tycks tappa spelare. Jag vet också att det ser lite skrynkligt ut för Stigtomta IF. Sedan tidigare i höstas har ett rykte sagt att Oxelösunds IK endast kommer att ha ett lag i spel kommande säsong. Och som skrivits på bloggen tidigare jagar även Bissorna påfyllning i truppen.


Något som var osäkert länge var hur IK Tun skulle göra med sina 96:or som denna säsong spelat flickfotboll i division 2 tillsammans med IFK Nyköpings 96:or men som flitigt lånats in till dammatcher. Nu vet vi att de plockas in i damtruppen och tar med sig sin ena tränare Tomas By i organisationen kring damlaget.




Jag önskar alla föreningar lycka till i deras strävan att upprätthålla verksamheterna och att det finns underlag för fortsatt spel för alla där ute! Som jag skrivit tidigare behövs breddverksamheten just för att det är viktigt att alla tjejer kan hitta en lämplig nivå att fortsätta spela fotboll på.


Jag skissar på ett kommande blogg-inlägg där bästa hemsida ska koras. Fotbollslasses Web Award måste ju vara något att sträva efter! :-)

3 kommentarer:

  1. Jag funderar lite kring om rykten liknande de jag skrivit här i inlägget har en tendens att bli en "självuppfyllande profetia". Kanske finns det inte mycket sanning i det från början, men genom att säga/skriva det blir det en sanning.

    Noterar också att IK Tuns hemsida ger en bra (del)förklaring på många lags försiktighet att tävla i inomhuscuper såsom futsal-DM. Skaderisken är stor och skördar sina offer inomhus. Bra analys av Björn Carlsson, webbis hos Tun.

    SvaraRadera
  2. kul att du inte har gått i ide :)

    Nu har spelplatsen kommit ut för ungdoms lagen.
    MEN fortfarande dött på damsidan

    SvaraRadera
  3. Japp, Multihallen (Rosvalla) i Nyköping för F17 (och P17) denna söndag. Väntar med spänning på mer info kring damernas DM i futsal.

    SvaraRadera