söndag 20 november 2011

Futsal-helg

När luften dallrar av otålighet ute i blogg-läsar-leden och nyhetsflödet går på sparlåga (mest beroende på att jag mer eller mindre ofrivilligt blivit stugsittare under november) så känns det i alla fall bra att få berätta om ett par tävlingar som denna helg gått av stapeln.


Under lördagen den 19:e åkte Hargs damer ner till Norrköping för att delta i Smedby AIS ICA Cup. Gruppspel i en damklass bestående av 20 lag fördelade på 4 grupper. Hargs tjejer plockade på sina 4 matcher ihop en seger (mot Söderköpings IK) och en oavgjord (mot Norrköping City DFF B) vilket inte räckte till för slutspelet som tar vid kommande helg. (Valla IF spelade också denna cup och inte heller de avancerade till slutspel.)


Bättre har det gått för IFK Nyköping som under söndagen spelat futsal-DM i klassen F17. Endast 2 lag anmälda (!!) vilket gjorde att man mötte Triangelns IK i dubbelmöte i Multihallen på Rosvalla. IFK vann första matchen med 7-0 och kostade på sig en förlust med 2-3 i andra matchen, men det räckte i alla fall för att erövra DM-titeln och avancemang till regionspel. Grattis IFK!




På tal om DM i futsal. Söndagen den 27/11 smäller det i damklassen då de 5 (!!) anmälda lagen gör upp om DM-titeln i Duveholmshallen, Katrineholm. Man spelar i en enkelserie där alla möter alla och de anmälda lagen är IFK Nyköping, Hargs BK, Telge United FF, Flens IF-Södra samt Skogstorps GOIF. De första matcherna startar kl 10.30 och sista omgången börjar kl 15.00.


Slutligen kan konstateras att IFK Nyköping tycks färdiga med byggandet av organisation kring sin A-trupp. Att Urban Strand är klar som huvudtränare har jag skrivit om tidigare, men nu har man också offentliggjort Erik Hasselstrand som assisterande tränare. I övrigt är det bekanta namn i IFK-sammanhang bland fystränare och lagledare.


Denna söndag går inte till historien som den soligaste novemberdagen... (Däremot var lördagen underbar med sol och värme som räckte långt.) Förhoppningsvis räcker, trots brist på dagsljus, energin till för alla spelare att hålla igång med träningarna och bygga inför kommande säsong. Och ett stort lycka till är på sin plats att framföra till Hargs BK och IFK Nyköping som ska försvara Nyköpings-områdets färger i kommande futsal-DM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar