lördag 26 november 2011

Samarbetstankar i Nyköping

Som nämnts i det senaste blogginlägget har det väckts tankar och idéer kring samarbete mellan föreningar i Nyköping. Inledande diskussioner har förts mellan IFK Nyköping, Hargs BK och Nyköpings BIS och man har hittills genomfört två möten (det första i september.)


Konkret har det så här långt lett till att man kommer att genomföra gemensam målvaktsträning där Hargs BK:s Klas Larsson kommer att ta sig an adepter i målvaktandets konster.



Henrik Sjödahl, damansvarig hos Hargs BK, beskriver hur man försöker samla representanter från "alla klubbar med damverksamhet som har intresse av att sätta Nyköping på kartan som en bra damfotbollsstad"  och att man har "ett flaggskepp som IFK Dam minst i division 1". Målet, beskriver Henrik, är att "ha igång så många tjejer som möjligt och att de spelar på rätt nivå efter ambition och förmåga".

Efter att jag också varit i kontakt med IFK Nyköpings Jens Littorin förstärks bilden av att samarbetstankarna cirkulerar kring att man i förhållandevis lilla Nyköping behöver samla ihop de tjejer som har tydliga ambitioner och kunnande/talang för att nå framgång på sikt. Jens betonar, precis som Henrik beskriver, att alla ska ges chansen att hålla igång med sin fotboll utifrån den egna ambitionsnivån!

För att diskussionerna kring samarbete ska leva vidare och leda till något konstruktivt krävs att man både tänker utanför boxen men också släpper prestige och rivalitet mellan föreningarna. Det finns en härlig utmaning vilande i dessa idéer, men för den skeptiske tornar säkert problemen upp sig på rad medan den med öppet sinne kan se många goda möjligheter.

Allt det här kan jag som damfotbolls-bloggare och intresserad omöjligen släppa utan fortsätter följa. När mer finns att skriva i ärendet hittar du det här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar