söndag 27 november 2011

DM i futsal

Som så vanligt var det fler som inte var där än det var som var där, men den här gången var det nog banne mig ännu fler. Damernas DM i futsal har i dag avgjorts i Duveholmshallen i Katrineholm. Och inte fler än 5 lag var anmälda varav 2 av gängen kommer från bloggens kärnområde. Hargs BK och IFK Nyköping försvarade färgerna i DM bättre än hela Eskilstuna-områdets representant Skogstorps GOIF som inte lyckades med mer än en oavgjord match.


Telge United FF stod slutligen som segrare mot IFK efter straffdrama i finalmatchen.


Glad som en lärka, men trött som en igelkott i slutet av november, gled jag in i Duveholmshallen när alla lag värmt ordentligt i de första spelomgångarna. (Sanningen var snarast att jag gått upp i svinottan för att genomföra ett knäkontrollpass på tematräningen (Rosvalla) för bygdens fotbollstjejer födda 1997.)


De 5 deltagande lagen spelade en enkelserie där alla mötte alla, och där sedan seriens etta respektive tvåa fick mötas i ännu en match kallad "final". Och laget som slutligen stod som distriktsmästarinnor, Telge United FF, började tveksamt till skillnad från dagens tvåa IFK Nyköping. IFK och Telge möttes redan i första omgången där de spelade 1-1, men sedan tappade inte IFK några fler poäng på sin väg mot finalen.


Första matchen jag kollade in var Hargs BK som mötte Telge och där HBK överraskade positivt genom att vinna med solklara 4-1. Riktigt skoj att se!


Alma Sjödahl var mycket bra i Hargs BK och fick rättmätligen beröm från läktarplats idag.


Hargs BK:s Erica Ödbro dunkade upp en frisparksprojektil i krysset mot Telge.


Andra matchen jag såg var mellan IFK Nyköping och Hargs BK. En match som vanns av IFK Nyköping med 5-1, men där HBK höll sina huvuden högt i början av kampen och bjöd på bra motstånd. Till slut tog dock IFK över helt och vann rättvist.


Hargs tränare Mats Petersson flyttade pluppar på taktiktavlan till ingen nytta mot IFK Nyköping.


Som avslutning på seriespelandet såg jag sedan IFK behärskat manövrera ut Flens IF-Södra som fick se sig besegrade med 4-0.


IFK:s Lisa Tholander och lagkaptenen Amanda Nordlie jublar (??) efter mål mot Flen.


Miniseriens etta IFK med 10 poäng mötte således tvåan Telge som i serien fått ihop 7 poäng i en final. (Hargs BK kom för övrigt trea med sina 6 poäng, Flen fick ihop 4 poäng och Skogstorps GOIF mäktade med 1 poäng.)


Finallagens kaptener hälsar på varandra. (Amanda Nordlie för IFK Nyköping.)


Finalen blev en spännande tillställning där IFK nog kan sägas haft taktpinnen i sina händer i första halvlek som trots det slutade 0-0. I andra gör sedan Melinda Hall 1-0 för IFK innan Telge United kvitterar på straff till 1-1.


Melinda Hall ger IFK ledningen i finalen.


Efter full tid stod det fortfarande 1-1 och 5 straffar per lag skulle slås. Även efter dessa var det oavgjort, 4-4, och en straffomgång till krävdes innan slutligen Telge kunde segerjubla.


Telge gjorde en bra final mot IFK. I matchen tidigare på dagen mot Hargs BK rullade Södertäljetjejerna mycket boll i försvarslinjen men hade väldigt svårt att skapa några riktigt farliga chanser. De lyckades dock tajta till det defensivt avsevärt bättre mot IFK Nyköping än i matchen mot Harg. Och TUFF-damerna var i alla fall snäppet mindre dåliga på straffar än IFK denna eftermiddag. Grattis Telge United FF till DM-titeln!


IK Tuns herrar vann för övrigt herrarnas DM-final mot IFK Nyköpings herrar. Jag såg dock inte denna final utan valde hemfärd och bildredigering istället. Dumt? Ja, kanske.


Och vad kul det var att ge sig ut på matchbevakning igen! Även om det var inomhus i dåligt ljus och allt det där andra jag brukar gnälla på... Kaffet var för övrigt med nöd och näppe godkänt ur bowlinghallens kaffe-automat av märket Merrild.


Och bilder, det hittar ni som vanligt på: http://picasaweb.google.com/fotbollslasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar