onsdag 27 februari 2013

Distriktsdivisioner & träningsturnering

För några dagar sedan noterade jag att Södermanlands Fotbollsförbunds egna distriktsserier på dam-sidan äntligen var fastställda och ute i offentlighetens ljus (via SöFF:s hemsida.) Den läsare av bloggen som varit extra observant har kunnat se detta också då jag uppdaterat länk-sidan med lagen i respektive division.

Säsongen 2013 innebär ganska stora förändringar i distriktsserierna tack vare serieomläggningen på damsidan. Den "inklämda" nivån med regionserien som numera kallas division 2 flyttar "upp" en hel del lag och påverkar divisionerna hela vägen från division 5. Så här ser det ut i distriktsserierna:

Division 3:
DFK Värmbol 2
Hargs BK
IK Tun
IK Viljan Strängnäs
Julita GoIF/Gropptorps IF
Nykvarns SK
Oxelösunds IK
Södertälje FK/Telge United FF 2
Torshälla-Nyby IS
Triangelns IK

Division 4:
BK Sport
Dunkers IF
IFK Nyköping 3
IK Tun 2
IK Viljan Strängnäs 2
Kvicksunds SK
Stenkvista GOIF
Team Rosa SK
Vagnhärads SK
Valla IF

Division 5:
Gnesta FF
Hargs BK 2
Hällbybrunns IF Dam 2
Skogstorps-Triangeln
Team Rosa SK U
Vingåkers IF

Division 5-serien bjuder en del intressanta nyheter. Att Gnesta FF haft ambitionen att få igång sin damverksamhet igen har gått att läsa i SN vid något tillfälle och det är verkligen glädjande att den delen av vårt närområde äntligen ser ut att kunna komma på banan igen. Hargs BK hoppas på att hålla ett andralag även i år (samarbetet med Stigtomta IF finns inte mer men de kvarvarande Stigtomta-tjejerna fortsätter i HBK:s regi.) Skogstorps-Triangeln (snitsigt namn för övrigt) är ett samarbete som nog är nödvändigt för de båda grönklädda Eskilstuna-lagen. (Triangeln jobbar även tillsammans med Eskilstuna United och så har de sitt eget division 3-lag.) Den riktiga överraskningen är att Team Rosa ynglar av sig och kan ställa ett U-lag på benen i division 5. Jag är i alla fall överraskad, men de vet nog själva vad de håller på med... Det är inte heller helt lätt att ta del av information om Team Rosa då de inte direkt är informativa på sin hemsida. ;-)

SöFF:s träningsturnering
I helgen kommer många av distriktets fotbollsspelande herrar och damer att vara fullt sysselsatta med träningsmatcher. Distriktet arrangerar matcher i turneringsform på några platser under lördagen och söndagen. Bra initiativ och även tankarna om att lagens spelare och ledare ska kunna träffas för att utbyta erfarenheter samt ge utbildning och träning för domare är strålande!

Just idéerna om att skola in yngre domare för mina tankar tillbaka till 2011 då Ladies Cup arrangerades den 10/4 på Hammargärdets IP i Stora Sundby. Ett stort arrangemang med många damlag inblandade och Torvald Sköld var en av dem som såg till att unga domar-adepter under en intensiv dag fick komma in i senior-nivån.


Stora Sundby och Hammargärdets IP den 10/4 2011 då Ladies Cup avgjordes.

Lördagen den 2/3 spelar damerna i Nykvarn och Strängnäs. Vi har lokal representation i Nykvarn i form av Hargs BK och IK Tun. Deras matcher under lördagen ser ut så här:

Klockan 10:30, IK Tun - Triangelns IK
Klockan 12:00, Hargs BK - Nykvarns SK
Klockan 13:30, Åkers IF - IK Tun
Klockan 15:00, Triangelns IK - Hargs BK

Söndagen den 3/3 spelar damerna i Oxelösund samt Strängnäs. I Oxelösund har vi några av våra lokala lag och de spelar enligt följande:

Klockan 09:00, Oxelösunds IK - Nyköpings BIS
Klockan 10:30, IFK Nyköping 2 - DFK Värmbol
Klockan 13:30, Nyköpings BIS - IFK Nyköping 2 OBS! Utgår ev. enlig vad som erfarits under lördagen den 2/3!
Klockan 16:30, Flens IF-Södra - Oxelösunds IK

(Förutom ovan nämnda lag är även Telge United FF på plats.)

Matchtiden är 2x35 minuter. Arrangerande föreningar ordnar med servering på respektive spelplats. Jag tycker det lovar gott inför helgen även om vädret kan komma att bli nyckfullt. Mulet och ruskigt kallt på lördagsförmiddagen för att bli nollgradigt och solchanser i Nykvarn medan Oxelösunds-vädret på söndagen ska bli nollgradigt och soligt. Tyvärr blåsigt på Ramdalen under söndagen. (Källa: Mina knän och SMHI.)

Jag önskar att jag kunde ta del av detta arrangemang. Fota, bevaka, träffa allt folk runt planerna. Tyvärr, jag får vänta ytterligare innan jag kan ge mig i kast med denna del av tillvaron. Som inspiration till er alla kommer här 5 avslutande bilder från Ladies Cup i början av april 2011.

Lycka till!


Julia Johansson, då i Stigtomta IF, i kamp med TNIS-spelare.
Stigtomta IF tackar Torshälla-Nyby IS för matchen.
Hargs BK:s Emma Andersson med Dunkers IF:s Elin Rombing i bakhasorna.
Hargs BK:s Amanda Johnson jagar Dunkers-spelare med Kajsa Peterson i bakgrunden.
Hargs- och Stigtomta-spelare samlas på Hammargärdets "gräs".

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar