söndag 17 februari 2013

IFK Nyköpings vidare öde m.m.

Ett par dagar senare än tidigare utannonserat har Förbundsstyrelsen idag söndagen den 17/2 tagit beslut att IFK Nyköpings andralag ska tillåtas spela i regionsserien säsongen 2013. Turerna har varit många sedan i höstas och förra årets seriesegrare i division 3 verkar nu inte bara på planen ha kvalificerat sig för spel i division 2 utan även formellt i snårskogen av mindre glasklara regler och stadgar som famlats fram för den nya nivån mellan distriktsserierna och förbundsserierna. En liten varningsflagga hissas eftersom dagens beslut kan komma att överklagas innan den 28/2 till Riksidrottsnämnden.

På en ny del här på bloggen, i högerkolumnen under rubriken "Kontakt, Om bloggen, Om Fotbollslasse m.m." återfinner du Länkar 2013 där seriesammansättningen för division 2 S Svealand kan ses tillsammans med länkar till lagens hemsidor (men även division 1-lagen som IFK Nyköpings förstalag möter den kommande säsongen.)

Enligt IFK Nyköpings hemsida den 14/2 har man också beslutat att anmäla även ett tredje damlag till spel den kommande säsongen. Deras tredjelag vann som bekant division 5 förra säsongen men man valde under vintern att avstå den plats man spelat till sig i division 4 för att enbart satsa på spel i två divisioner. Nu är läget uppenbarligen annorlunda och man väljer att gå in med ett tredje seniorlag och har av SöFF fått klartecken att spela i division 4 med tredjelaget.

Södermanlands Nyheter kunde i fredags berätta att IFK Nyköpings mittfältare Amanda Nordlie med stor sannolikhet kvaddat sitt främre korsband i samband med skidåkning. Om så är fallet kommer att bekräftas med en magnetröntgen kommande vecka. Hur som helst väldigt trist och en hel del rehabiliterings-slit för Amanda innan hon kan komma tillbaka på fotbollsplanen. Vi håller tummarna för snabb comeback!


IFK Nyköpings Amanda Nordlie här i kamp med Ältas Elin Ekblom Bak på Folkungavallen 120804. 

Visste ni förresten att Elin Ekblom Bak på bilden ovan verkar vara på väg tillbaka till Damallsvenskan med Tyresö FF som hon tidigare representerat?! Hon var sannerligen inte dålig i division 2 förra säsongen...

I helgen, under lördagen närmare bestämt, spelades de första träningsmatcherna för våra lokala damlag. IFK Nyköping vann med 4-0 över Nyköpings BIS och IK Tun spelade 2-2 mot DFK Värmbol. I ett försök att få lite grepp om försäsongens matcher och resultat har jag gjort en meny i högerkolumnen på ungefär samma ställe som nämns här ovan, dock är det undermenyn "Försäsongskoll 2013" du ska titta in till. Kommentera gärna längst ner på den sidan om någon match saknas, är ändrad eller liknande!

Till träningsmatcher får Södermanlands Fotbollsförbunds Träningsturnering också räknas. Om två veckor, den 2 och 3/3, spelar distriktets herr- och damlag på några olika platser. Ett par av våra lokala damlag spelar den 2/3 i Nykvarn samt ytterligare tre andra lag den 3/3 i Oxelösund. Mer om detta när vi närmar oss denna träningsturnering.

För övrigt håller jag mig så lugn jag bara kan och konstaterar att kommande veckas sportlov gör att inga träningsmatcher tycks vara planerade bland damlagen. Träningarna lär dock vara fortsatt tuffa! :-)

Over and out

2 kommentarer:

  1. Lasse, grattis till 100000! Vi hoppas du snart får energin tillbaka. Serierna är ännu flera månader bort så en 75 dagar till kan vi klara oss utan dina fantastiska blogg inlägg. Hälsan först sedan damfotboll!!!! Mvh IFK Nyköping gm J Röken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! När alla fotbollsspelare hårdtränar så väljer jag att vila mig i toppform... ;-) //Lasse J

      Radera