lördag 13 augusti 2011

IFK Nyköping tog ännu en klar hemmaseger

Lördagar med start klockan 15.00 har Folkungavallen den här säsongen stått redo för att ta emot Nyköpingspubliken som kommit för att se IFK Nyköpings division 2-damer när de spelar seriematcher i division 2 Södra Svealand. Allt som oftast har det också bjudits på "klang och jubel"-föreställningar med många mål av hemmalaget. Så även denna lördag då IFK tog sig an Kisa BK som i vår-mötet nere i Kisa besegrade IFK med 1-0.

Jag kommer inte att skriva ett matchreferat då IFK gör det på sin hemsida (och SN har redan skrivit ett kort-referat på sin webb-sida.) Men kort summerat kan konstateras att Kisa började matchen bäst och tog ledningen redan i 4:de minuten genom duktiga Victoria Karlsson.

Stor, stark, snabb och svårstoppad: Victoria Karlsson i Kisa BK.

IFK kvitterade inom en minut (Hanna Persson) och tog också ledningen till 2-1 genom Amanda Nordlie efter ett långskott som kom till efter en frisparkssituation.

Amanda Nordlie fick näta i mötet mot Kisa BK.

När första halvlek var färdigspelad inför de ca 180 i publiken stod det 4-2 till IFK som med både tur och skicklighet tagit över tillställningen. (4-2 tillkom på ett lite slumpartat sätt men förtar inte trycket IFK skapat och påpassligheten hos deras anfallare!)

Lisa Tholander fick enligt IFK:s speaker en tå på bollen vid 4-2 straxt innan halvtidsvilan.

I andra halvlek kontrollerade IFK händelserna och bara för att sätta rejäl punkt på tillställningen gjorde Hanna Persson 5-2 med en kvart kvar att spela. Målet tillkom efter ett otroligt förarbete av lagkapten Therese Andersson. Jo, hon är viktig för sitt IFK med sitt slit och kämpande!

Therese Andersson, fighter!

När matchen spelats färdigt hade IFK luftat hela sitt uttagna lag, vilket bl.a. gav speltid på slutet för Thea Sandqvist och Frida Björkroth. En spelare som tidigare inte spelat så mycket var Linda Johansson som gjorde en mycket bra match som avbytare i backlinjen. Och så fick ju Natalie Öberg en hel del speltid också...

Till Matchens Lirare utsågs hemmalagets Hanna Persson och bortalagets Victoria Karlsson. Hanna fabricerade 3 mål idag (wow vad vass hon är i år) och Victoria placerade in 2 mål.

Hanna Persson är inte "bara" målskytt utan en rackarns bra fotbollsspelare med många kvalitéer!