fredag 9 juni 2023

IK Tuns U-damer gav sig inte utan kamp

Tuns huvudsakligen unga U-lag gjorde mycket rätt i onsdagens förlustmatch i division 3 mot gästande Enhörna IF. Ändå var det gästerna som rättmätigt kunde åka norrut i länet med en 5-2-seger i bagaget. Enhörna å sin sida var framgångsrika i sin press samt försedda med matchens spetslirare i form av tremålsskytten Cassandra Cossi som var i en klass för sig ute på Enstaberga IP:s soldränkta gräsmatta. Vi som var där kunde konstatera att en kvällsmatch i juni ändå är något alldeles särskilt (men inte så varm som man hade hoppats och trots torkan verkade en och annan mygga vara i farten).

IK Tuns Agnes Nord krutar in kvitteringen till 1-1 i första halvleken mot Enhörna IF

Den första halvleken var Enhörnas då de lyckades manövrera ut sin motståndare ganska bra med hög press där bollhållarna i Tun blev tvingade till stressageranden. Ledningsmålet för Enhörna kom i 21:a matchminuten och var inte oförtjänt. Tun lät sig inte nedslås och kämpade på trots att motståndarna hade en viss kontroll på spelet. När några få minuter återstod av halvleken fick Agnes Nord chansen på högerkanten och dammar in 1-1 och det var ett mål som tog dem in i matchen men även till pausvilan.

Spelpaus, motljus i kvällssolen på Enstaberga IP, juni anno 2023

Stärkta av den första halvlekens sena kvittering kommer Tuns spelare ut till den andra halvleken och tar över stort i den inledande kvarten. Nu var det istället hemmalaget som var framgångsrika i pressen och de ställde ideliga frågor till Enhörnas försvarslinje. Ledningsmålet i 59:e minuten kom som en effekt av allt detta men var ett självmål efter ett inlägg mot bortre stolpen. Ledningen varade dock inte mer än en minut och sedan kom även Enhörnas ledningsmål fram till 3-2 inom ytterligare en minut. Det går fort även i fotboll, tydligen.

Publiken vid Enstaberga IP fick se en ganska trevlig och underhållande match

Matchkontrollen togs återigen över av Enhörna och även om Tun var nära vid ett par tillfällen att kvittera kom inte det där nödvändiga målet. I 84:e minut utökar istället Enhörna sin ledning till 4-2 och på stopptid gör de sedan ett vackert 5-2-mål som fastställde slutresultatet. Summa summarum en seger som Enhörna med all rätt skulle ha med sig hem men kanske ett eller två mål för mycket sett ur ett IK Tun-perspektiv.

Utöver nämnda Cassandra Cossi gjordes Enhörnas två övriga mål av Molly Florin. Och Tuns mål stod Agnes Nord för utöver det Enhörna bjöd på.

Det är kul att fota i fint kvällsljus och även om det inte blev så många actionbilder så finns det en och annan bild som ändå visar att junikvällar funkar utmärkt för kombinationen foto och fotboll. Du hittar 150 bilder i ett bildgalleri HÄR >>>

Tack för titten och lycka till i det fortsatta seriespelet!