söndag 11 november 2012

Årets bilder: vid-sidan-av, del 1

Många foton blir det under en säsong. Och det är inte alltid kameran fångar action-osande sekvenser eller träffsäkra spelarporträtt. I min jakt på "Årets bilder 2012" snubblade jag över ett sido-spår som nu dyker upp i några kommande blogginlägg.

Rosvalla-området har under året blivit flitigt besökt. Och då har jag glatt kunnat ta del av djurlivet. Glatt och glatt förresten, mås-skrällena gör ingen glad...


Rosvalla-mås. Skrälle.

Häftigaste fågeln var havsörnen över Krikonbacken i höstas men den såg jag sekunderna för sent för att få en bra bild på. Även däggdjur finns på Rosvalla, och om vi undantar människor och hundar så återstår...? Just det, hararna. (Kaninerna lever ett allt för osäkert liv där så de har överlåtit ytan till sina kusiner!)


Rosvalla-hare.

Jag brukar inte fotografera och publicera spelare som skadat sig. Här kommer ett par undantag och det är först den "svårt" fotskadade Triangeln-spelaren på Stigtomta IP i våras:


Jämrans vad ont skon gjorde/hade.

Sedan hade vi en betydligt allvarligare skada. Jo, det märktes direkt att det inte var som det borde när Nyköpings BIS Melinda Hillilä for i backen. På Nyköpings Lasarett konstaterades nyckelbensbrott. Melle är åter i träning så allt slutade OK även om det tagit tid.


Melinda Hillilä tas om hand bredvid planen den 10/8 -12.

Det regnade en del denna säsong. En hel del. Värst var det på Rosvallas konstgräsplan B kvällen den 24/8. I samma stund som domare Emil Lindhe satte pipan till munnen och blåste igång matchen framkallade han också den rejälaste regnskuren jag varit med om vid en fotbollsplan.


Skyfall på KGB.

Vid ett annat tillfälle fanns skydd att få för Bissornas boll-kajsor när Maria Larssons paraply var oemotståndligt lockande för de unga tjejerna.


Trångt om saligheten under paraplyet.

En konstig händelse skedde i Vingåker den 29/4 i en division 5-match. Den unga målvakten tog upp bollen utanför straffområdet med händerna när HBK/SIF-spelaren kom framrusande i vad som skulle varit ett friläge. OK, det dömdes frispark men sedan nöjde sig domaren med att instruera målvakten. Flickfotboll? Seniorfotboll? Visst, i många fall är det unga spelare i damfotbollen men det ska väl ändå dömas utifrån serien man spelar i?


Hmmm, vänlig instruktion blev valet den gången.

Säsongens sista bevakning på Öljevi IP utanför Julita stördes plötsligt av ett gutturalt läte från avgaspiporna på en röd Ferrari som rusade förbi i vådlig fart på 70-sträckan bredvid planen. Värd att fota. Läckert fordon.


Vill ha! (Men inte betala försäkring för...)

Den första delen av vid-sidan-av-foton avslutas med en spelarbild som jag gillar. Inte för att den är ett bra spelarporträtt eller för att den är action-fylld. Jag bara gillar bilden. Det räcker för mig!


Saosann Rammo bakom Tove Almqvist på Folkungavallen den 19/8 -12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar