fredag 30 november 2012

Illa tajmad Silly Season samt lite annat

Knappt en siffra rätt i kommande inlägg! När jag samlar ihop några pusselbitar i informationspusslet hittar jag några Silly Season-nyheter som antingen borde berättats om långt tidigare eller senare. Vi får kalla det för pre silly season eller post silly season.

En nyhet som i alla fall infaller inom rätt tid för Silly Season är att Nyköpings BIS gjort klart med en assisterande tränare bredvid Caj Hjelm. På lagets hemsida berättas om 28-årige Henrik Sannert som blir mannen att tillsammans med Caj träna det röd/blå laget inför och under säsongen 2013. Herr Sannert är helt oscoutad av mig, alltså ingen bild på honom denna gång. Men ett lycka till är på sin plats och gör dig redo för att bli avbildad när du minst anar det...

En övergång som borde berättats om tidigare är Ida Peterssons då hon gått från Hargs BK till IK Tun (precis som systrarna Emma och Kajsa.) Ida har de gånger jag sett henne i den blå dressen säsongen 2012 varit mycket duktig på Hargs mittfält.


Ida Petersson i HBK:s blå matchställ den 16/6 2012.

En nyhet som förkunnats tidigare idag från IFK Nyköpings kansli (och som du även kunnat ta del av på lokalsporten.se samt SN) är att tidigare IFK-spelaren Fia Jonsson kommer att ansluta till IFK Nyköpings division 1-lag under våren 2013. Fia är för närvarande på andra sidan Atlanten och spelar fotboll och har enligt denna länk blivit utsedd till Freshman of the Year. Detta är en klart tidig Silly Season-nyhet eftersom Fia ansluter till IFK först den 10/5 -13, och förmodligen spelar hon "endast" de matcher hon hinner med under sommarens studieuppehåll innan hon återvänder till USA.


Senaste uppträdandet i IFK-stället var den 2/7 2011 då Fia tackades av inför...


...hennes fortsatta fotbollskarriär i Eskilstuna United som hon sommaren 2012 lämnade för USA-äventyret!

Hur som helst ska det bli riktigt kul att återse Fia Jonsson i IFK Nyköpings matchställ hemma på Folkungavallen! Och för de nyinkomna och unga tjejerna i IFK:s A-trupp (bl.a. Saosann Rammo och Tove Almqvist som nu "flyttats upp") så blir det en lärorik tid bredvid Fia och förhoppningsvis även comebackande Therése Andersson. Mer om division 1-lagets sammansättning i ett kommande inlägg.

Övriga lösa trådar
Jag önskar att jag hade mer konkreta nyheter kring IFK Nyköpings division 3-segrande lag att sprida men tyvärr så finns det ingen som idag med säkerhet kan tala om ifall det blir spel i division 2 för dem eller inte. Och därmed är det lite luddigt hur Södermanlands representation kommer att se ut i "vår" division 2-serie. Jag letar information på diverse hemsidor om regionserierna men har inte lyckats hitta någonting konkret ännu.

Om vi håller oss till division 1-spelet kan jag notera att ett trettonde lag skrivits in i division 1 Östra Götaland (IFK Nyköpings serie.) Det är Nittorps IK som kommer från division 2-spel säsongen 2012. (Nittorp ligger sydväst om Jönköping, straxt nordost om Tranemo.) Om det ska vara hela 13 lag i serien eller om det hoppat av något lag som inte försvunnit från listan jag tagit del av är något dunkelt.

Vad har vi framför oss förutom en jul- och nyårshelg? IFK arrangerar även i år City Gross Cup som i år spelas 27-28/12. Självklart en intressant cup att titta till! Och tro det eller ej, men tugget om Gästabudsbollen 2013 har redan börjat. Gästabudsbollen är den enskilda händelse som gett denna blogg flest besök och med solen i ryggen, medvind och nedförsbacke finns jag på plats på Rosvalla den 26/1 -13 när damturneringen avgörs.

Än återstår några få timmar att rösta på årets Fighting Face! Men under den kommande helgen kommer du att se vem som vunnit utmärkelsen här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar