tisdag 23 juli 2013

Eskilstuna United i toppen av Elitettan

Det hade jag inte trott i vintras. Eskilstuna United DFF hade en mindre framgångsrik silly season både länge och väl under vintern men när bitarna till sist trillade på plats, bl.a. genom defensiva förstärkningar i form av Méabh De Búrka, Louise Quinn och Vaila Barsley så har första hälften av Elitettans premiärsäsong blivit en omåttlig framgång för United.


Eskilstuna United DFF ligger i delad topp i tabellen med IK Sirius FK när vi nu är mitt i sommaruppehållet. De båda lagen har spelat ihop 31 poäng men Sirius har en bättre målskillnad än Eskilstunalaget. Trea i tabellen är AIK FF på 30 poäng.


Elitettan hann vända innan uppehållet. Det betyder att man hunnit spela 14 omgångar och för Eskilstuna United innebar det att man vände mot Kvarnsvedens IK. Det gav 1-1 på hemmaplan och vinst med 1-0 på bortaplan för United.

Arkivbild från 2012-06-30 då Eskilstuna United möte LB07 på Tunavallen.

När Elitettan rullar igång igen står Umeå Södra FF på ena planhalvan av Tunavallen söndagen den 4/8 kl 15.30. United besegrade Umeå-laget på bortaplan med 2-0 den 23/6 i vårmötet.

Ännu en arkivbild från 30/6 -12. (Jag måste verkligen åka upp och fota en ny match...)

Närmast på programmet för Eskilstuna-tjejerna står mötet mot BK Tinnis (division 2) i Svenska Cupens andra omgång. Den 31/7 åker man ner till Linköping för denna match.

Eskilstuna United har under våren samlat allt mer publik på läktarna vilket är fantastiskt kul. Förhoppningsvis håller det ökade intresset i sig, och kanske kan det t.o.m. öka ytterligare tack vare det pågående europamästerskapet. Elitfotbollen på damsidan har visat att det kan leverera underhållning för en bred publik denna sommar.

Häng med på vad som händer i Eskilstuna United genom deras proffsigt skötta hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar