tisdag 16 juli 2013

Jag måste bara berätta...

...om hur himla häftigt det var att sitta bland 5000 andra i publiken på Nya Parken i Norrköping igår och titta på EM-fotboll när Spanien mötte Frankrike.


Jag köpte biljetter till gruppspelsmatchen i andra omgången av Grupp C dagen innan match. Och för två biljetter i absolut bästa läge betalade jag endast 250 kronor. Okej, min näst äldsta dotter var med, hon fyller 17 år om en vecka, och hennes biljett kostade därmed endast 50 kronor.

Med fransmän i ryggen och spanjorer på raden framför var det full fart på läktaren.

Jag tordes inte ta med mig någon systemkamera på läktaren. Men det var tokigt tänkt för det var det flera andra som hade och ingen vakt tycktes bry sig. Nu fick det bli en gammal kompaktkamera för att ta några minnesbilder. Faktum är att kontrollen vid insläpp är obefintlig vilket jag kan tycka är mer än märkligt. På en allsvensk herrmatch får man nästan vända ut och in på strumporna innan man tillåts komma innanför portarna.



Jag imponerades över den helt perfekta gräsmattan som lagts ovanpå Nya Parkens låtsasgräs. Det kan inte vara helt gratis att tillfälligt lägga in naturgräs men givetvis ska fotboll spelas på riktigt gräs, allra helst när det drar ihop sig till ett mästerskap!


Att se en EM-match live kan rekommenderas nu när vi i vårt område har förhållandevis nära till matcherna i Grupp C. I Linköping kommer även en kvartsfinal att spelas samt Norrköping får en av semifinalerna.

Fransyskorna samlar sig inför matchstarten.
De spanska spelarna gör likaså.

Jag tänker inte rabbla matchhändelser utan vi nöjer oss med att konstatera att matchen slutade 1-0 till Frankrike efter ett tidigt nickmål på hörna av långa mittbacken Wendie Renard. Matchen tappade något alldeles oerhört i tempo under andra hälften av första halvlek men bjöd sedan på en intensivare andra halvlek.

Frankrikes Wendie Renard har precis nickat in 1-0.

Passa på, EM på hemmaplan arrangeras inte precis varje år! Även om det inte är våra svenska tjejer som spelar kan du ta del av högklassig fotboll och en trivsam stämning runt matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar