tisdag 22 november 2011

Hargs BK tar friplats i trean

Hargs BK:s damer har accepterat den friplats de erbjudits i division 3 säsongen 2012 enligt lagets hemsida. Efter en kortare mailkonversation med Henrik Sjödahl, damansvarig hos HBK, bekräftas detta. Turerna kring friplatsen har jag däremot inte riktigt kunnat reda ut under tisdagen... (Nerpetade division 2-lags påverkan på division 3, fyra lag placerade före Harg i division 4-tabellen som i någon mån måste ha avböjt eller inte fått flyttas upp m.m. känns inte som plättlätt att få rätsida på.)




Men visst tycks Harg få rätt i att det kommer att spelas en del intressanta derbyn även säsongen 2012! Och de blå i HBK tittar framåt när de via hemsidan nämner förstärkningar både på spelar- och ledarfronten.


Det ryktas även om en del samarbetsformer mellan några av klubbarna i Nyköpingsområdet som förhoppningsvis kommer att kunna redogöras för ytterligare här på bloggen i sinom tid. (Och vem/vilka som är initiativtagare till detta!)


Tills dess:
Over and out

6 kommentarer:

  1. Överraskande av Hargs BK att tacka ja! En tuff säsong väntar för de unga laget. Men ändå en härlig utmaning.
    Men hur påverkas lagets unga spelare om det blir många och stora förluster?
    Försvinner dom då?
    Nu kan det ju vara som så att det är på väg in rutinerade nyförvärv som lyfter laget och som kan behövas om det blir en negativ inledning av seriespelet.

    Men frågan är ju varför lag som hamnade före HBK i serien avböjer eller varför inte OIK tackar ja till att stanna kvar i division 3?

    Samarbete med vilka frågas!
    Knappast någon i samma division iaf, BIS, TUN, IFK lånar väl knappast ut spelare till lag som tampas i samma serie?!
    Vad finns kvar då?
    Stigtomta, OIK kanske?!

    Hur som helst så önskar jag HBK lycka till med deras vågade satsning!

    SvaraRadera
  2. Nog är det ett stort steg från årets mitt-placering i division 4 till spel i 3:an.

    Samarbete behöver inte nödvändigtvis bara innebära "skyfflande" av spelare mellan olika föreningar utan kan handla om att dela på vissa resurser, t.ex. kompetens (för spelarutbildning.) Vi får se...

    Jag kan inte reglerna utantill men undrar om verkligen ett lag som åker ur en division kan erbjudas en friplats "tillbaka". (Apropå OIK-spekulationen.)

    SvaraRadera
  3. Åker man ur så och man ska inte få någon friplats att vara kvar.

    Lite fundersamt att så många som ligger före tackar nej.

    Julita kan bero att det inte är tillåtet med kombinerar lag i 3:an. Men IK Viljan har ju varit i 3:an för 2 år sedan så dey verkar konstigt att inte vilja gå upp som 3:a , Torshälla vet jag inte så mycket om.

    Men som tidigare skrev ett stort steg från 4:an till 3:an, som även får Triangeln o Telge u från 2:an + DFK Värmbol solklar på 2:an så det ser riktigt tufft ut nästa år i 3:an på mycket länge

    SvaraRadera
  4. OIK fick frågan om att ligga kvar i 3:an men avböjde. IK Viljan var, som du säger, uppe för 2 år sedan och hade det väldigt svårt. Med det i minnet så avböjde även de.
    Torshälla vet inte heller jag något om.

    Och som du säger, 3:an blir betydligt tuffare i år och HBK kommer få slita hårt med sitt unga lag. Bara hoppas att de klarar av eventuella motgångar!

    SvaraRadera
  5. Torshälla verkar inte vilja spela i 3:an dom har avböjt fler gånger.

    3:an som fler skrivit om ser nästa år att bli riktigt tuff där som tidigare skrivit. Telge U och DFK Värmbol har uttalat sig att 2013 ska dom till 2:an, sedan har vi ju IK Tun, Triangelns IK ( Beroende vad dom har för spelare nästa säsong ),Åkers IF, Bissarna( Beroende vad dom har för spelare nästa säsong ), IFK Nyköping 2 som kommer vara med bland topp 5. Flens IF och Hällbybrunn ingen aning om spelartillgång. Så dom lag som kommer ha bra försäsong och bra trupp kommer det bli en rolig säsong med bra matcher..

    SvaraRadera
  6. Tycker det är bra gjort att våga satsa!

    SvaraRadera