onsdag 16 november 2011

Utmärkelse för Årets Hemsida 2011

Om hemsidor och surfande på internet kan man tycka olika. När det kommer till den interna nyttan av en hemsida för laget råder det ingen tvekan om denna tekniks förträfflighet. På ett snabbt och effektivt sätt når man alla i och kring laget med samma information. Nu hör det till saken att alla inte ids/orkar/vill söka upp informationen själv trots att den finns tillgänglig på internet (eller av någon anledning hittar man till hemsidans gästbok men inte till förstasidan, nyheterna, kalendern eller vad det nu månde vara...)


Och hemsidan för laget kan ibland reta gallfeber på motståndarlag, motståndarsupportrar m.fl. trots att det egentligen är en sida för det egna laget. (Men det kan också vara hysteriskt kul att följa vissa hetsiga diskussioner emellanåt!)


I de bevakade lagens hemsidelösningar återfinns 4 olika plattformar. Vanligast förekommande är att man har sin hemsida hos laget.se, som har många fördelar men även vissa begränsningar vad gäller t.ex. kopplingar till de officiella serietabellerna och spelscheman som istället endast finns kopplade i RF:s valda lösning Idrott Online. En annan spridd plattform är Proteam Online. Slutligen finns en plattform hos ett av lagen som är utvecklad av ett Nyköpingsföretag vid namn SP Production AB.


Användare av laget.se är IK Tun A- och U-lag, Hargs BK A- och U-lag, Oxelösunds IK A- och U-lag, Stigtomta IF samt Ålberga GIF. ÅGIF har också en sida hos Idrott Online (vilket verkar vara det officiella valet i huvudföreningen.) I lösningen från Proteam Online återfinns hela IFK Nyköpings verksamhet och därmed hittar vi alltså IFK-damernas A- och U-lag där. Slutligen har Nyköpings BIS organisation en lösning från SP Production AB.


Oavsett plattform blir inte en hemsida bättre än dess innehåll. Visst har t.ex. laget.se-lösningen stor fördel av sitt sätt att enkelt visa både nyhetsbilder och fotoalbum, men då ska man ju fota och lägga in bilder också... Och visst är en välfylld och bra underhållen truppförteckning både intressant och visar på tillhörighet för de som står med där!? Regelbundna nyheter, matchreferat och korrekt inplanerade träningspass skapar en välbesökt hemsida som också gör stor nytta.


Under åren har jag frekvent besökt många damlags hemsidor (men även herrlags.) Och under detta år har det utkristalliserats en hemsida som i och med detta inlägg föräras en utnämning. Historiens första Fotbollslasses Web Award går 2011 till:


IK Tun


med motiveringen:
"Inte bara en site för administration och logistik utan även med fyllig runt-omkring-information med matchreferat i både med- och motgång samt allt som oftast matchbilder nära inpå matchernas slutsignal."




Ett stort grattis till IK Tuns damlag och deras webmaster Björn Carlsson! Du hittar till deras hemsida bland länkarna till höger här på bloggen eller genom att klicka HÄR.

1 kommentar:

  1. Björn, IK Tun dam16 november 2011 kl. 23:11

    Men va kul Lasse.......
    IK Tun och jag själv tackar å det ödmjukaste för utmärkelsen.
    Det läggs ju några timmar på att försöka få hemsidan "levande" och det känns då oerhört smickrande och kul att få motta det här priset.

    SvaraRadera