lördag 19 maj 2012

IFK tog 3 pinnar på Vallen

IFK Nyköpings damer gjorde idag efterlängtad comeback på sin hemmaarena Folkungavallen efter ett par inledande hemmamatcher som spelats på plastmattan vid Rosvalla. Och även om inte gräsmattan är lika slät och fin som på andra sidan stan så är trivseln desto högre hemma på Folkungavallen för spelarna och publiken.


Det var en härlig lördagseftermiddag att spela fotboll på. Soligt och lagom varmt, något blåsigt men på alla sätt bra förhållanden. Och publiken kunde räknas in till drygt 100 personer. För motståndarlaget Eneby BK, som ju kommer från Norrköping, är inte dagens bortamatch alltför avlägsen geografiskt. 


IFK började matchen med följande uppställning:
Patricia Kaldoyo i mål.
Karoline Pettersson, Julina Andersson, Sofia Sandström och Elin Forzelius i backlinjen.
Jennifer Askesten, Edina Begovic, Melinda Hall (balansspelare bakom centrala mittfältet), Alma Sjödahl och Lisa Tholander på mitten.
Hanna Persson i ensamt majestät på topp.


Karoline Pettersson, eller för dagen Kapten Karro, med lillfingret i halvtaskigt skick.


Som den uppmärksamme borde noterat vid det här laget så vann IFK Nyköping dagens möte, men resultatet stannade vid 1-0 och målet gjordes i 21:a matchminuten. Efter en situation där Hanna Persson får med sig bollen förbi Enebys målvakt och två backar lyckas hon peta bollen i mål (eller om hon viftade in den med ett av sina skosnören.) Men vem om inte Hanna är det som hamnar i dessa bollvinnande situationer...?


Matchens enda mål gjorde Hanna Persson för IFK Nyköping.


IFK Nyköping kämpade och slet föredömligt matchen igenom. Och de skapade många lägen även om de flesta avslut blev tämligen enkla att plocka in i nyporna för Eneby-målvakten. (Hon fick dock tippa ut en projektil som Elin Forzelius avlossade i mitten av andra halvlek till hörna.)


Enebys försvar bjöd inte på minsta lilla misstag idag som IFK kunde utnyttja.

I IFK Nyköping var centrala mittfältaren Edina Begovic sin vana trogen väldigt aktiv. Och visst hade man hoppats att hon vid något tillfälle under matchen skulle fått komma till med ett distansskott med lite tryck, men det sparar hon uppenbarligen på till något senare tillfälle.


Edina Begovic i IFK Nyköping slet förtjänstfullt matchen igenom idag.


För IFK genomfördes endast ett byte idag och det var i matchminut 60 då Amanda Nordlie kom in och Jennifer Askesten byttes ut.


Urban Strand lät idag flicklandslagsaktuelle Julina Andersson spela mittback, och det gjorde den unga talangen mycket bra. (Men det klart, har man för en vecka sedan spelat en hel landskamp mot Danmark, F16, på den positionen så är den nog inte helt främmande.)


Julina Andersson är ytterst följsam i sitt backspel för IFK Nyköping.


För hemmalaget och dess publik blev det spännande ända in i slutet av matchen, men någonstans kändes det ändå som om IFK Nyköping var närmare att göra 2-0 än att gästande Eneby BK skulle kvittera till 1-1. Nu var Eneby långt ifrån dåliga, och testade hemmalagets födelsedagsfirande keeper Patricia Kaldoyo några gånger under matchen.


Patricia Kaldoyo passade på att fylla 19 år på matchdagen. Och så fick hon hålla nollan i dagens match.


Annars då? Jo, det kändes bra att få traska runt och fota på Folkungavallen även i år. Något såg lite annorlunda ut med förra årets lagkapten Therese Andersson, jag funderar på om det är något med hennes mage...


Förra säsongens lagkapten Therese Andersson hjälper till från bänken i år (än så länge i alla fall.)


Och bäst som man står och fotar målsituationer får man något framför kameran som man inte vill ha där! Jag har ondgjort mig tidigare över domare som ska springa förbi, men denna gång var det lokaltidningens fotograf som uppenbarligen såg en ledig yta där framför mig... ;-)


Jo jo, men det blev ändå inte mål så vad gör väl en annan fotografs ryggtavla i detta läge? :-)


Jag tackar för mig denna gång och tipsar om att ni kan hitta 35 matchbilder i bildgalleriet som ni bl.a. kommer åt genom att klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar