lördag 5 maj 2012

Tung hemresa för gotländskorna

IFK Nyköpings division 2-damer tog under lördagseftermiddagen den 5/5 emot de långväga gästerna Dalhem IF. Man valde Rosvallas konstgräs plan C efter att ha bedömt Folkungavallens gräsmatta som för ojämn. (Därtill har de sena gräsytorna inneburit att IFK inte hunnit med många träningar på gräs ännu.)

Ståplats idag för publiken på Rosvalla. Men inte mycket till kravaller och oroligheter... ;-)

Av de 75 inräknade runt konstgräsplanen var i alla fall ett 10-tal dit-kommenderade för att analysera matchen (elever som går idrottsprogrammet på Tessin.) Inte en lätt uppgift när papper var ett omöjligt tillbehör i kulingvindarna som drog fram över vidderna. (Blåsvalla-vindfaktorn torde vara normal vindstyrka upphöjt i 4 efter vad jag kunde räkna fram idag under besöken på Enstaberga IP och Rosvalla. Empirisk forskning!)

IFK ställde upp en startuppställning enligt följande:
Patricia Kaldoyo (mv), backlinjen Julina Andersson , Malena Soini, Sofia Sandström samt Elin Forzelius (som vickade för Karoline Pettersson.) Ett mittfält som bestod av My Zetterquist Helger, Melinda Hall, Edina Begovic samt Lisa Tholander. Och längst fram Alma Sjödahl och Hanna Persson.

IFK gör en bra första halvlek. Men samtidigt måste sägas att de hårda vindarna inte gjorde det särskilt lätt för någon att spela fotboll på Rosvalla idag. Någonstans i 8:e minuten petar My Zetterquist Helger in 1-0. Det såg jag med nöd och näppe (på väldigt långt håll.)

My gör IFK Nyköpings första mål i matchen.

Det andra målet kommer i 36:e minuten och görs av Hanna Persson som i trasslet framför mål i samband med en hörna är sist på bollen.

Hanna Persson är ett säkert kort när det gäller mål-fabrikation.

Det klart snyggaste målet idag blir 3-0-målet som Alma Sjödahl stänker upp i maskorna efter en långt uppspel från Elin Forzelius som via ytterligare en medspelare når fram till IFK:s unga talang.

IFK Nyköpings Alma Sjödahl fick sätta ett snyggt mål mot Dalhem.

I andra halvlek är det knappast någon direkt bländande underhållning. IFK visar vid ett par tillfällen hur man gör när man inte gör mål i öppna lägen, men samtidigt hinner Dalhem-tjejerna visa exempel på mindre precisa avslutningar de också.

Elin Forzelius skötte sig bra som vikarierande höger-back idag.

Trots att Dalhem försökte var de egentligen aldrig riktigt nära. Hemmalaget hade bra kontroll på matchen redan från start, kändes det som.

Dalhem IF:s målvakt Amanda Rohnström spottar i nävarna. Men vad hjälpte det?

Det är väl läge att tycka lite synd om gästerna då de uppenbarligen måste ta en färja för att komma till sin sagolikt vackra hem-ö Gotland. Med tanke på vinden borde vågorna vara hyfsat rejäla...

I IFK Nyköping gjordes 3 byten i andra halvlek. Efter 20 minuter byts Malin Thorslund in (Lisa Tholander ut), i 25:e minuten byts Amanda Nordlie in (Edina Begovic ut) och i 30:e minuten byts Sofia Sjöberg in (Hanna Persson går ut.) Och nog hann Sofia Sjöberg göra sig förtjänt av att få näta en gång i matchen. Hon var väldigt nära i alla fall.

Sofia Sjöberg i IFK Nyköping var åtminstone nära att få peta in ett mål idag.

Avslutningsvis noterade jag att de grymtande och tuffa grabbarna på planen bredvid kanske inte är så kaxiga när allt kommer omkring. Där en riktig fotbollsspelare nöjer sig med ett par benskydd tar de på sig en hel hockeyutrustning exkl. skridskor när de sportar. ;-)