söndag 5 augusti 2012

IFK 2 segrade i söndags-derbyt

För IFK Nyköping 2 är höstupptakten som serieledare i division 3 synnerligen derby-tät. Dagens möte mot Nyköpings BIS följs av match mot Hargs BK den 11/8 och därefter IK Tun den 19/8. För Nyköpings-lagen borgar det för god tillströmning till arenorna och för publiken fortsatta förhoppningar om fin underhållning.

För de dryga 100 i dagens åskadarskara var just underhållning något det bjöds generöst på. Hela 7 mål fick vi se i en match som slutade 4-3 till hemmalaget. Och flera av målen var riktiga godbitar. När dessutom den första augustihelgen bjöd på värme och sol så var det lätt att trivas på Folkungavallen.

IFK Nyköping började bäst och redan efter 2 minuter hade Katja Andersson en jättechans. Nu dröjde det till 9:de minuten innan första målet kom, och det var just Katja som blev lycklig målskytt för hemmalaget.

Katja Andersson i IFK Nyköping med duktiga domaren Gebro Gezici i bakgrunden.

Efter IFK:s mål tog Nyköpings BIS rödtröjade tjejer över. Och lagets bästa för dagen, Melinda Hillilä, fick också göra kvitteringen i 21:a matchminuten.

Melinda Hillilä gör här 1-1.

Mest och bäst spring i benen så långt in i matchen hade förutom ovan nämnda Melle hemmalagets Saosann Rammo och Tove Almqvist som till och från snurrade på ganska bra. När sedan den överenskomna vattenpausen i mitten av halvleken klarats av var Bissornas spel som bortblåst. Många var missarna, passningar och hafsigt slagna direktbollar radades upp och IFK dominerade återstoden av halvleken. 2-1 kom genom tvåmålsskytten Saosann Rammo i minut 25.

Med några minuter kvar av första halvlek får IFK en frispark i farligt läge till höger utanför BIS straffområde. Fram kliver Sofia Sjöberg och precisionsskjuter 3-1 i bortre krysset. (Bild på detta finns i bildgalleriet.)

Sofia Sjöberg prickade in 3-1. Snyggt!

För BIS kom en välkommen reducering i 45:e minuten även om den kanske inte var så väntad utifrån spelfördelningen. Blivande tvåmålsskytten Sofia Kjellberg, som har en erkänt vass skottfot, tryckte in 3-2 över fingrarna på Jenny Andersson I IFK-målet.

Pausvilan var vad Bissorna bäst behövde för efter denna så gjorde de en betydligt bättre kamp än i andra hälften av första halvlek. Andra halvlek bjöd på böljande spel och avsevärt jämnare kamp än första halvlek. 10 minuter in i halvleken drar Bissornas Sofia Kjellberg in en frispark och hennes andra mål för kvällen är ett faktum.

Sofia Kjellberg, tvåmålsskytt i derbyt.

När gästande BIS har ett visst grepp om tillställningen vid ställningen 3-3 tassar Saosann Rammo fram i 61:a minuten ock fastställer slutresultatet 4-3. Snyggt och ett klassmål signerat kvällens andra tvåmålsskytt.

Saosann Rammo stod även hon för två mål i derbyt.

Nyköpings BIS målvakt Lina Lindqvist fick i slutminuten visa vilka snabba reaktioner hon har när Malin Wahlne kom fri bara meter framför målet. Men trots några chanser åt båda hållen blev det inget mer nätrassel.

Avslutningsvis vill jag lyfta fram en tjej som i ett annars offensivt duktigt IFK gjorde en stabil och gedigen försvarsinsats. Sandra Larsson spelade lugnt, rejält och träffsäkert som mittback och förtjänar beröm för sin insats i matchen.

Sandra Larsson, duktig IFK-försvarare.

Det är bara att konstatera att de två mötena mellan IFK Nyköping 2 och Nyköpings BIS denna division 3-säsong båda slutat med 4-3-segrar för IFK. Dagens resultat med liten men ändå viss marginal rättvist sett till alla 90 minuter.

Och som ofta så var lokalsporten.se på plats för intervjuer. Och jag borde sluta fota dem i deras jobb, men denna gång blev det lik förbaskat en bild som får avsluta dagens matchbevakning från min sida.

Caj Hjelm i Nyköpings BIS framför kameran. Melinda Hillilä på tur.

Och matchbilder hittar du naturligtvis i bildgalleriet.