söndag 30 september 2012

OIK vinnare i kustdrabbning

Man skulle kunna uttrycka det som att Oxelösunds IK hade tur när de tidigare idag besegrade Team Rosa SK på Ramdalens konstgräs med 1-0. Man skulle å andra sidan kunna säga att det var skickligt att besegra gästerna från kuststaden norrut längst sörmlandskusten.

Ett mål är lika med en smiley i OIK:s gästbok från deras tränare Benny Gustafsson.

Matchen drog igång några minuter över 15 och det tack vare sen ankomst av domaren. Kanske hittar han inte på Ramdalen, Rusmir Muslimovic? Nåja, de 45 i publiken hann knappt bänka sig innan matchens enda mål föll. Och det var, inte helt oväntat, hemmalagets måldrottning Micaela Ekholm som överlistade skickliga Team Rosa-keepern Rebecca Hölsö. Och "Micis" gör ofta sina mål med kirurgisk precision blandad med duktigt med fart under fötterna. Så även denna gång när hon sprintar ifrån två försvarare.

Micaela Ekholm gjorde det igen. Mål alltså.

OIK spelade första halvlek i ganska kraftig medvind. Spelmässigt var det Team Rosa som var spelförande medan OIK gav sig själva chansen genom kontringsspel. Spelkvalitén sjönk efterhand som halvleken gick men hemmalaget fick mer att säga till om spelmässigt sista 10-15 minuterna.

Andra halvlek och medvind för Team Rosa som tryckte tillbaka OIK ganska rejält mellan varven. Oxelösunds-keepern Iqra Sahi räddade sitt lag några gånger med mycket fina ingripanden. Hon spelar med lugn och pondus trots sin förhållandevis ringa ålder!

Iqra Sahi stod för några fina ingripanden och fredade sitt mål matchen igenom.

Team Rosa skapade under andra halvlek en hel drös med hörnor men mer blev det inte. En skillnad mellan lagen är att OIK har ett par riktigt vassa anfallsvapen i sin arsenal (Micaela Ekholm och Joline Nilsson) vilket saknas hos Trosa-laget. Men gästerna har sin elegant spelande bollvinnare och spelmotor på mitten, Linn Karlsson, som i mina ögon var planens bäste idag.

Team Rosas Linn Karlsson brukar få beröm av bloggaren. Idag är inget undantag.

I ett tillbakapressat hemmalag tycker jag annars att lagkapten Sandra Ekholm ännu en gång gjorde en bra insats. (Så även när jag senast såg OIK för ett par veckor sedan mot DFK Värmbol 2.)

Sandra "Ekis" Ekholm kliver inte undan när det smäller.

Med 4 minuters tillägg på matchen p.g.a. en fotskada på en Team Rosa-spelare blev det en aning nervigt innan visselpipan förkunnade matchslut. Det hann dessutom bli en aning hetsigt mellan lagen, vilket tydligen var fallet i deras första möte också. Nu är det sällan ens fel att två träter, och jag tänker inte gå in närmare på att hitta orsak och verkan i detta fall. Måhända passar de två lagen varandra mindre bra, äktenskapstycke saknas hur som helst, men när matchen var över hade känsloyttringarna lugnat ner sig i alla fall!