lördag 24 augusti 2013

IK Tun tog revansch

Även om IK Tun-tjejerna går som tåget i division 3 har de denna säsong utsatts för ett poängtapp och det var i våras mot Södertälje FK/Telge United FF 2 då de förlorade med 2-3. Skulle då dagens returmöte på Enstaberga IP utgöra ytterligare hinder mot en annars perfekt säsong för IK Tun? Nej, absolut inte, måste svaret bli efter ännu en förkrossande seger som idag skrevs till 7-0 (4-0.) Ändå vill jag påstå att det mycket unga Södertälje FK/Telge United FF 2 var bra i dagens match.

IK Tun rivstartade med 1-0 redan efter ett par minuters spel. Emmelie Jönsson gjorde sitt och lagets första mål i matchen. Hemmalaget har mycket speed framåt i Erica Thorell och Ebba Bromée (vänsteryttermittfältare) men kompletteras bra med en spelskicklig Katarina Qureshi (högeryttermittfältare) och den alltid målfarlige Emmelie Jönsson. I dagens centrala mittfält återfann vi Katja Andersson och Emma Petersson och de båda jobbar oerhört hårt samt fördelar vunna bollar bra till lagkamraterna.

Emma Petersson på IK Tuns centrala mittfält gör det mycket bra idag!

Trots tidig ledning tappar hemmalaget lite och Södertälje-tjejerna ges möjlighet att komma in i matchen. De sliter med endast en avbytare men gör det bra. Vårdar boll och låter sig inte stressas till enbart panik-rensningar. Tun, som är spelförande, rullar mycket boll och det kostar för bortalaget att jaga boll och störa. Men så länge de orkar hänger de med fint. När halvtimmen är spelad går dock proppen ur. Emmelie Jönsson gör både 2-0 och 3-0 inom 3 minuter.

Emmelie Jönsson inleder dagens match med ett tvätt-äkta hat trick.

Innan första halvlek är till ända kommer också 4-0 från Ebba Bromées fot. Från sin vänsterkant slår hon en perfekt lyra över målvaktens fingrar och in i bortre burgaveln. Snyggt!

Där satt den! Ebba Bromée har just gjort 4-0.

Jag konstaterar redan i halvtid att det denna säsong är svårt, mycket svårt, att fota IK Tuns försvarslinje i actionfyllda situationer. De står oftast och väntar på om någon boll ska läcka igenom deras hårt jobbande mittfält...

I andra halvlek får vi se en del byten i hemmalaget. Första kvarten av halvleken är ganska jämn, måhända infann sig en viss bekvämlighet hos IK Tun samtidigt som gästerna hade hunnit pusta ut i halvtidsvilan. Däremot händer det grejor sista kvarten av matchen.

5-0 gör Kajsa Petersson som petar in en boll som tidigare varit i ribban och studsat rakt ner (innanför mållinjen, väl?) Glad blev hon i alla fall!

Kajsa Petersson har precis gjort 5-0 för IK Tun.

När sedan 6-0 görs av Maria Hagfalk-Woss då hon nickar in en hörna är alla lagkamrater minst lika glada som hon själv. Och jag tackar för ett tänkbart bidrag till "Årets Fighting face". Hagis vann ju förra året!

Maria Hagfalk-Woss nickar in 6-0.

Matchens första målskytt blir också den sista. Emmelie Jönsson gör 7-0 med minuten kvar av tillställningen.

Jag avslutar med att konstatera att gårdagens herrmatch på Enstaberga IP mellan IK Tun och Trosa-Vagnhärad SK måste ha inneburit en känslomässigt svårsmält förlust för gästerna (som förlorade division 4-matchen med 1-2.) Vattenflaskorna tycks ha blivit kvarlämnade på idrottsplatsen.

Vattenflaskorna kan återfås mot beskrivning!

Du hittar 40 bilder från dagens dam-batalj i bildgalleriet. En del av dem blev ju nästan bra... :-)