söndag 3 april 2022

Elitettanpremiär i Peking

Seriepremiärer är inga unika tilldragelser. För de flesta sporter äger de rum en gång om året. Fotbollsklubbarna har dock anledning att välkomna premiären 2022 lite extra efter två år av pandemirestriktioner och ovisshet. Äntligen verkar de ha en normal säsong framför sig. Om säsongen kommer att kantas av framgångar eller motgångar kan de mest initierade måhända förutspå, för oss andra är det bara härligt att det drar igång och sedan tar vi det så som det kommer.

Fotbollsaction på PlatinumCars Arena under lördagens Elitettanpremiär

Jag plockade ihop valda delar av kamerautrustningen under lördagen och körde ner tilt Norrköping där IFK Norrköpings damer tog emot Lidköpings FK klockan 15.00. Solsken och en inbjudande grön plastmatta men med en illa dold arktisk kyla som gjorde sig påmind så fort man hamnade i skuggan. Förväntningar i luften, premiärnerver och anspänning hos spelarna. För IFK Norrköping handlar det om den tuffa andra säsongen sedan de avancerat till Elitettan inför säsongen 2021. De har ambitioner om mer vilket har fångats upp av andra och de ska tydligen ses som toppkandidater denna säsong.

IFK Norrköpings och Lidköpings FK:s damer äntrar planen

Matchens inledande minuter avslöjade de utanpåliggande nervtrådarna hos samtliga spelare. Det var som om ingen varken ville träffa bollen eller ens ha den i närheten. Men när knutarna var uttrasslade så visade gästerna lite mer initiativ och handlingskraft. När 10 minuter passerat hade IFK fått fatt på taktpinnen och den släppte de egentligen aldrig under resten av matchen. Men vad hjälpte bollinnehav och initiativ när det inte ledde till några farligheter framför motståndarmålet?

Lidköping gjorde matchens enda mål i 29:e minuten då Ronja Karlsson Törnborg blev lycklig premiärmålskytt. Utöver denna chans skapade gästerna några vassa chanser i slutskedet av matchen vilket faktiskt innebar att de var närmare ytterligare mål än vad hemmalaget var att kvittera. Framförallt bjöd inte Lidköpings-spelarna hemmalaget på några gratischanser och däri ligger säkert en del av framgången i denna premiärholmgång.

Frusen fotbollspublik på skuggsidan av arenan

IFK Norrköpings damer får gnugga på och hitta spetsen och spelet i sista tredjedelen av planen. Många, många matcher av årets Elitettan återstår. Lidköping kunde åka hemåt med 3 poäng efter en utmanande bortamatch. Och jag kan förhoppningsvis packa mina fotogrejor för fler besök i grannbyn innan säsongen är över.

Jag har satt samman ett bildgalleri från premiärmatchen och du hittar bilderna HÄR >>>

Tack för underhållningen och lycka till framgent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar