torsdag 8 december 2022

Nyköpings SK har tagit ett steg framåt

Det är helt okej att reflektera över varför i hela friden jag hållit mig borta från ishockeyrinken med mina kameror tills de sista skälvande omgångarna avgjordes i HockeyEttans grundserie. När utomhussporterna definitivt tagit vintervila så hamnar jag ju där i fotobåset med en skavande hjälm på knoppen och en ständig oro att träffas av puck eller klubbor. Bättre sent än aldrig och vad gäller Nyköpings SK:s äventyr i HockeyEttan har jag onekligen fått ta del av den framgångsrika avslutningen som fört laget till spel i AllEttan. En framgång som man kämpat för sedan avancemanget till division 1 2017 och oavsett hur det går på den högre nivån så har man nu tydligt signalerat till omvärlden att man tagit ett steg framåt och uppåt på utvecklingsstegen. Rackarns kul!

Nyköpings SK mot Enköpings SK HK onsdagen den 7/12 -22

Förutsättningarna inför onsdagens match mot Enköping i den näst sista omgången var goda för NSK. På olika sätt skulle de kunna säkra platsen i AllEttan men varför börja hoppas på andra resultat när man kan ta ansvar för sitt eget öde? Nyköping gjorde så, åtminstone i den första perioden då de tydligt kontrollerade händelserna ute på isen. 1-0 efter 10 minuter av Joakim Stjern Svensson och 2-0 efter 13 minuter av Tyler Jeanson i spel 4 mot 5 (för att de kunde). Trots en fladdrigare prestation i andra perioden lyckades NSK utöka sin ledning till 3-0 efter drygt 6 minuter. Denna gång skrev vi upp John Moberg som målskytt.

Han den där Albin Ivarsson Hamberg, skade-kronikern, återfanns på bänken denna gång

Men precis som i senaste hemmamatchen mot Huddinge så kunde man inte bibehålla kontrollen, farten, trycket eller fokusen utan lämnade med vacker hand över fjärrkontrollen till motståndarna. Nu återfinner vi Enköping i östra seriens nedre regioner av en anledning denna säsong vilket de visade genom att inte riktigt vara så sylvassa framåt som de hade behövt vara. De bet dock ifrån och reducerade till 3-1 i 30:e minuten genom Robin Nilsson.

När lagen klev in på isen för den tredje akten kom ytterligare en reducering av Enköping som kunde göra 3-2 genom Leo Krantz. Och nu blev det en viss nerv i matchen. Ändå kändes det som att Nyköpings-lirarna var hyfsat trygga med situationen. Kanske ett sånt där kollektivt självförtroende man kan uppleva i ett sammansvetsat lag som litar på varandra och vet vad man kan göra tillsammans när alla tar jobbet som krävs. Och med två minuter kvar av matchen plockade Enköping ut sin keeper vilket var ungefär det jag tyckte mig se att deras motståndare åkt runt och väntat på. Enköpings-spelarna såg inte riktigt ut som om de trodde på möjligheten att kvittera medan hemmaspelarna plötsligt var fullt påslagna igen. 10 sekunder från slutet skrinnade Joakim Stjern Svensson igenom med pucken och bombade in 4-2 i den tomma målburen. Ridå Enköping, AllEttan-jubel Nyköping.

De 417 åskådarna (som gärna fått vara det dubbla) kunde glädjas med sitt lag

Om vi tittar igenom de fyra HockeyEttan-serierna så kommer den avslutande omgången att bli en nagelbitarna på många håll och kanter. Skönt för Nyköpings SK att ha sitt på det torra när de under fredagskvällen tar sig an Visby/Roma på bortais. Efter fredagens matcher vet vi om det blir den norra eller södra AllEttan för Nyköpings SK.

I samband med de två senaste hemmamatcherna har jag noterat något som sett lite annorlunda ut. Kanske har Nyköpings SK:s herrseniorer någon variant på peruk/hatt/kungakrona som en spelare måste bära som belöning för sina insatser. Mot Huddinge var det Isak Dahlin och mot Enköping var det Max Buredal. Är det ändå inte lite taskigt att låta dem ha en ut- och invänd tvättmaskinlucka framför ansiktet?

Letar du i mitt bildgalleri hittar du både tvättmaskinluckor, målskyttar och lidande motståndare. Bilderna kommer du till HÄR >>>

Tack och lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar