torsdag 25 april 2013

Inför IFK:s hemmapremiär m.m.

På lördag klockan 15.00 ska man bänka sig på Rosvalla om man vill se IFK Nyköpings division 1-damer i deras hemmapremiär när de tar emot Enskede IK. IFK kommer till matchen med en bortaseger i premiären över IFK Lidingö med 2-1 medan Enskede spelade 1-1 mot Västerås IK.  IFK:s mål gjordes av Maria Wictorsson och Alma Sjödahl, Enskedes mål av Hanna Lundqvist.

Vad kan berättas om Enskede IK? Jag är ingen expert, men jag kan läsa, och Enskedes hemsida har fått släppa till lite info som här återges. Allra först kanske jag bör påminna om att IFK Nyköping mötte Enskede i förra årets seriespel i division 2 S Svealand. 26/5 -12 vann IFK på bortaplan med 5-1 medan hemmamötet den 18/8 slutade 1-1. Jag bommade hemmamatchen men fotade lagens möte 2011 då de också möttes i serien. Den 30/4 -11 vann IFK över Enskede med 6-0.


IFK:s Therese Andersson och Fia Jonsson när det begav sig 2011.
Sofia Sandström med boll och motståndare.
My Zetterquist Helger närmast bollen på Folkungavallen.
6-0 slutade mötet våren 2011 lagen emellan.

Ni såg säkert på bilderna här ovan hur grönt och fint det var på Folkungavallen den 30/4 -11. I år blir det spel på Rosvallas konstgräs i hemmapremiären.

Det finns all anledning att se upp inför lördagens match för IFK Nyköping. Enskede kom 3:a ifjol, 7 poäng efter IFK. Men de har värvat tungt och duktigt inför denna division 1-säsong. Mest känd för Nyköpings-publiken lär lagets nya målvakt vara: Patricia Kaldoyo. En målvakt som vann stor respekt för sitt kunnande i IFK-dressen förra säsongen.


Patricia Kaldoyo representerar Enskede IK under säsongen 2013.

Patricia har konkurrens om målvaktsplatsen av en uppflyttad ung målvaktstalang, Petra Kümin, som är aktuell för landslagsuppdrag i F16. Från IK Huge (div 1) kommer Malin Qvarnström (mittfält/forward), från Djurgården (damallsvenskan ifjol) kommer Natalia Rickne (mittfält), från Bik SK Härnösand (div 1) kommer Eva Sandström (försvarare), från Hallands Nations FF (div 2) kommer Pia Sjöholm (anfall) och från Vasalunds IF kommer Megan Brakes (mittfält.) Ja, som synes en hel rad med förstärkningar inför säsongen!

Om vi släpper division 1-spelet så är det seriepremiärer i en lång rad denna helg. Oxelösunds IK är först ut då de på fredag kväll åker till Torshälla för division 3-match mot Torshälla-Nyby IS. På lördag åker Nyköpings BIS damer upp mot Stockholm för sin division 2-premiär mot klassiska Älvsjö AIK FF. Lördagspremiär har även Hargs BK:s andralag som åker till Hagstumosse i Gnesta för möte mot återuppståndna Gnesta FF:s damer i division 5. IK Tuns andralag har även de lördagspremiär i division 4 då de på Rosvalla tar emot Dunkers IF.

Söndagen innebär division 3-premiär på bortaplan för Hargs BK:s damer då de åker till Eskilstuna för möte mot Triangelns IK. IFK Nyköpings andralag har spännande division 2-premiär mot DFK Värmbol. (Att matchen ska spelas på Folkungavallen som det står i spelschemat funderar jag lite över...) Och slutligen åker IK Tun upp för division 3-match mot IK Viljan i Strängnäs.

Ålberga GIF:s damer får vänta en vecka ytterligare innan de premiärspelar i Östergötlands 7-mannaserie. Ålberga-tjejerna spelar den 5/5 i Åtvidaberg mot Falerums IF.

En tanke går också till Eskilstuna United DFF som nu på lördag åker till Skytteholms IP för att möta AIK FF i Elitettan. Båda dessa lag har börjat seriespelet med två segrar vardera så det bör bli en intressant drabbning.

Förvänta dig inte den här typen av mastodont-texter inför varje serieomgång i år! Det kommer inte att hända. :-) Jag hoppas för egen del att åtminstone åka och titta på IFK Nyköpings damers hemmapremiär på lördag. Någon bevakning eller fotografering är inte riktigt aktuellt för mig ännu. Jag siktar på att prioritera fotograferingen när jag väl känner mig mer "på banan" och därför kommer inte säsongen att följas på samma sätt som ifjol. Texterna och matchreferaten får respektive lag sköta på sina egna hemsidor! (Undantagen och mediabevakningen på damsidan är väl först och främst IFK Nyköpings division 1-spel som lär följas av SN och lokalsporten.se. Möjligtvis gör de en ansats att även i någon mån bevaka division 2-spelet. Men vad vet jag.)

1 kommentar:

  1. Så har några av lagen under fredagen och lördagen klarat av premiären:
    Torshälla-Nyby IS - Oxelösunds IK 1-0
    Älvsjö AIK FF - Nyköpings BIS 6-1
    IK Tun 2 - Dunkers IF 5-2
    IFK Nyköping - Enskede IK 1-3
    Gnesta FF - Hargs BK 2 2-5

    SvaraRadera