onsdag 17 april 2013

DM-vecka och seriepremiär

Innan de sista snödrivorna hunnit smälta bort är det nu dags för våra lokala damlag att börja med tävlingsmatcher efter en längre period av träningsmatchande. Allra först kommer några DM-matcher och den minnesgode (gäller knappast mig just nu) kommer kanske ihåg att IK Tun redan den 7/4 spelade en åttondelsfinal-match mot Vingåkers IF (och vann med 4-0.) Denna vecka ska fjärdedelsfinalerna spelas och först ut är IFK Nyköping som ikväll möter Nykvarns SK på "borta-is". Eller kanske konstgräs, de har en fin anläggning i Nykvarn nu för tiden.

För Nyköpings BIS del gäller det bara att bestämma hur dags de måste åka för att komma upp till Strängnäs under torsdagskvällen. Om de lyckas med detta hittar de IK Viljan på ena planhalvan av Vasavallen för deras DM-möte. På lördag klockan 13.00 får både Hargs BK och IK Tun det hett om öronen på Rosvalla då de tar emot Telge United FF respektive Åkers IF. Tuffa motståndare för våra lokala lag i DM.

Lycka till!


Glöm aldrig, aldrig detta... Låt katten stanna hemma!

På lördag smäller det för IFK Nyköping som åker till Lidingövallen för att möta premiärmotståndarna IFK Lidingö FK i division 1 Södra Svealand. Det är säkert lite spänt och pirrigt inför premiären i den nya serien, men det är som det ska vara inför en premiär!

Jag kan rekommendera lokalsporten.se:s uppsnack inför damernas division 1 på denna länk. Alltid intressant att få en fördjupad bild av läget inför seriestarten. Jag håller mig på mattan ett tag till, längtar intensivt efter att fota fotboll, men det kommer så småningom.

Till IFK Nyköpings spelare och ledare önskas ett riktigt stort lycka till inför det stundande seriespelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar