söndag 28 april 2013

En frusen stund på Rosvalla

Även under söndagen blev det ett besök på Rosvalla för egen del. Och upplägget var snarlikt det från lördagen då IFK Nyköpings förstalag spelade mot Enskede IK. Skillnaden var att det idag var IFK Nyköpings andralag som spelade men också -10 grader och +10 m/s (typ). Nu när flera timmar gått sedan hemkomsten börjar jag sakta tina upp...

De som läst in sig på mitt twitterflöde från division 2-matchen vet att DFK Värmbol vann Södermanlands-derbyt med 7-3 efter 3-3 i halvtid. IFK var aldrig i ledningen utan lyckades i första halvlek kvittera varje mål som gästerna gjorde i första halvlek. Från IFK:s A-trupp startade Julina Andersson, Jennifer Askesten, Saosann Rammo och Sofia Sjöberg. (Julina och Sofia spelade alla 90 minuter idag.)

Jag ger ingen ytterligare rapport om matchen annat än att det idag blev alldeles för lätt för motståndarna att göra mål på IFK Nyköping 2. I ett försök att komma ikapp i målprotokollet under andra halvlek testade man att gå ner på en trebackslinje, men det resulterade istället i fler mål bakåt.

I division 3 hade både Hargs BK och IK Tun seriepremiär idag. Båda fick åka långt för sina bortamöten. Hargs-tjejerna åkte till Eskilstuna och blev besegrade av Triangelns IK med 3-1. IK Tun fick ta sig ända upp till Strängnäs där de mötte IK Viljan och åkte hem med en 7-0-seger vilket säkert underlättade hemfärden.

Redan på onsdag (1/5) är det en spännande match igen på Rosvalla. Då möts nämligen Nyköpings BIS och IFK Nyköping i en av DM-semifinalerna. Matchstart klockan 16.00. Vinnaren får i finalen ta sig an segrande lag från mötet mellan Telge United FF och Åkers IF.