fredag 24 maj 2013

Inför IFK Nyköping - Västerås IK

Lördagen den 25/5 är det äntligen dags för IFK Nyköping att välkomna motståndare och publik till Folkungavallen för första gången denna säsong. Redan klockan 14 bör man vara där, åtminstone om man är publik och inte vill missa början av matchen i damernas division 1 Södra Svealand. (Är man motståndare och ska spela matchen är det lämpligt att komma dit med något större marginal för att hinna knyta skor och fylla vattenflaskorna. En del tycker även att man ska värma upp...)

Gör man misstaget att under helgen åka till det gamla soptippsområdet Rosvalla lär man inse att SN-Bollen upptar all grönyta. Folkungavallen, alltså!

Mmmm, naturgräs. Det är grejen!

Vad jag noterat inför IFK Nyköpings möte med Västerås IK under lördagen är kanske inte relevant för andra än mig, men här kommer mina punkter:

  • IFK har med sig en knapp 1-0-vinst över Rytterne IS från senaste omgången.
  • Västerås IK har en 6-0-vinst närmast bakom sig då de på hemmaplan besegrade Gideonsbergs IF.
  • IFK befinner sig efter 5 omgångar på 6:e plats i tabellen med 8 poäng (två segrar, två oavgjorda och en förlust.)
  • Västerås IK skuggar IFK på 7:de plats med 7 poäng (två vinster, en oavgjord och två förluster.)
  • IFK har gjort 7 mål men också släppt in 7 mål.
  • Västerås har gjort 10 mål och endast släppt in 5 mål.
  • Västerås IK började årets seriespel med att borta spela 1-1 mot Enskede IK (som ju sedan besegrade IFK med 3-1 på Rosvalla.)

Vad kan man förvänta sig av matchen imorgon? Det tycks som alla förutsättningar finns för en jämn fight. Om hemmalaget kan bemästra naturgräset på Folkungavallen så har ju den arenan känts lite som en "hemma-borg" tidigare vilket kan väga in som en av IFK:s fördelar. IFK Nyköping bör ta en 3-poängare om man vill fortsätta hänga på övre tabellhalvan men de måste också sätta chanserna de skapar (som vi  kunnat läsa om.)

Västerås IK har enligt sin hemsida i år målsättningen att vara ett mittenlag i tabellen, IFK har varit försiktigare och uttalat målet att hänga kvar i division 1. Förvisso olika ambitionsnivåer men laget med hetast vilja vinner imorgon!

Vi ser med spänning fram mot lördagens möte på vackra och anrika Folkungavallen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar