fredag 17 maj 2013

Inför Nyköpings BIS - IFK Nyköping 2

Säsonger kan börja på olika sätt. En negativ start vill man vända så fort som möjligt annars är risken stor att det sätter sig allt djupare på självförtroendet och den nedåtgående spiralen blir allt tydligare. Nyköpings BIS damer har en viss vana sedan fjolåret då de hela våren kämpade med uddamålsförluster och tappade poäng. I år är det etter värre, här talar vi inte om några uddamålsförluster i division 2-inledningen. För det unga IFK Nyköping 2 är det mer okänd terräng med återkommande förluster. Förra året rivstartade de och fullkomligen mosade Telge United FF i sin premiärmatch av division 3. I år har det varit betydligt tuffare i division 2-inledningen.


Nej, det kan inte ens sägas vara "stolpe ut"...

Fredagskvällens division 2-derby på Rosvallas konstgräsplan B mellan Nyköpings BIS och IFK Nyköping 2 blir en intressant historia. I de tre inledande omgångarna har det sett ut så här:

För IFK Nyköping 2:
IFK Nyköping 2 - DFK Värmbol: 3-7
Flens IF-Södra - IFK Nyköping 2: 0-8
IFK Nyköping 2 - Hällbybrunns IF: 0-2

För Nyköpings BIS:
Älvsjö AIK FF - Nyköpings BIS: 6-1
Nyköpings BIS - Åkers IF: 1-8
Telge United FF - Nyköpings BIS: 8-0

Båda lagen återfinns långt ner i tabellen som toppas av pansar-tjejerna från Gotland, P18 IK. (De skrevs ner totalt i något Stockholms-orienterat forum innan seriestarten...) En liten fördel för IFK Nyköping 2 som har en stor-seger mot Flens IF-Södra, men det är ett lag som tappat många tongivande spelare till DFK Värmbol (vilket kan tyckas märkligt när nu båda lagen spelar i samma serie denna säsong.)

Hur ska våra två Nyköpingslag överleva årets division 2-serie? Lagen har lite olika förutsättningar. I Nyköpings BIS finns tonvis med rutin och erfarenhet men de måste få broms på rutschkanan nedåt just nu, och i en tunn trupp måste spelarna hålla sig friska och hela. Jag har inte sett Bissorna annat än i en bra genomförd träningsmatch i år men är övertygad om att de kan bättre än de hittills visat i serien.

Det unga IFK Nyköping 2 har i år ett stort beroende av att bänken från föreningens division 1-lag deltar i deras seriespel. Och här tar det nog lite tid för alla spelare att hittar sina roller och positioner, särskilt som det mer än tidigare känns som att division 2-laget är tämligen virtuellt. Utan att känna till bakgrund och orsaker konstaterar jag att IFK tappat två mycket duktiga spelare i form av Katja Andersson till IK Tun och Emelie Lundberg till Nyköpings BIS lagom till seriestarten.




Hur går det då i kvällens derby? Jag vet verkligen inte. Men det är ju det som är så fantastiskt roligt med sport, tänk vad trist det skulle vara om alla matcher var enkla att förutse utgången av! Jag tyckte det var lite för enkelt att göra mål på IFK 2 när jag såg DFK Värmbol besegra dem i serieupptakten. Men vad ska man då säga om Nyköpings BIS hittills i serien...? Hur som helst tänker jag låta mig underhållas ikväll och önskar båda lagen ett stort lycka till inför uppgiften!

2 kommentarer:

  1. Ledning för IFK i pausvilan med 2-0. Trots att Biss inte gjort mål (ännu) saknas inte intentioner.

    IFK har en skader A-lagstjejer på planen och bland dem kan nämnas Fia Jonsson men också en comebackande Malena Soini som spelar i ansiktsmask efter näsbens-incidenten härom veckan.

    SvaraRadera
  2. Underhållningsvärdet ökade hela tiden i detta derby. IFK håller med nöd och näppe undan och vinner med 2-1. Oavgjort hade inte varit helt orättvist i en match som inte saknade chanser och framförallt IFK:s målvakt Iqra Sahi hade en delatt avstyra i andra halvlek.

    SvaraRadera