Så har det blivit dags för damlagen i division 3 att dra igång seriespelandet på nytt. Inte för att det har varit aktuellt med ett VM-uppehåll men lite gammeldags och hederlig sommarvila hör ju till. Tyvärr är årets division 3-serie tunn och inte blev det bättre när det nionde laget Södertälje FK/IFK Tumba FK drog sig ur före sommaren. 14 omgångar i distriktets högsta damserie är tyvärr alldeles för dåligt, och det oroar undertecknad.

IK Tun U:s Maja Larsson i duell mot BK Sports Camilla Lindskog på Enstaberga IP

Jag ska hålla mig ytterligt kort när jag nu redogör för söndagens division 3-match mellan IK Tun U och BK Sport på Enstaberga IP. Matchstarten klockan 11.00 påminner om en sådan där ungdomsmatchstarttid som förvisso ger fördelen att resten av dagen är disponibel för annat. Det var två välfyllda avbytarbås under denna match och det ska ses som positivt. För IK Tuns U-lag innebar detta säsongens 10:e match i en tabell som haltar betänkligt (t.ex. har IFK Nyköping endast spelat 6 matcher). Att Tun-tjejerna ligger tvåa och endast har en poäng upp till tätpositionen är därmed en sanning med modifikation. Just nu, i alla fall.

Domare för dagen var Admir Brkic

Matchen rivstartade. Ja, den började till och med tre minuter före utsatt tid. När jag plockade fram kameran ur bilens bagageutrymme gjorde Tun 1-0, i matchens första spelminut. Den förmodat glade målskytten var Line Höök. Jag kan ju inte annat än gissa att hon drog på mungiporna, jag stod ju med ändan mot planen och näsan i objektivfästet. När jag travat fram till planen och var på väg ner med den tidigare nämnda rumpan på min nya pall kvitterade Bahar Ghaderi för BK Sport till 1-1.

IK Tuns Line Höök inledde målskyttet mot BK Sport
Bahar Ghaderi kvitterade till 1-1 för BK Sport

En ganska öppen tillställning följde där förvisso hemmalaget var spelförande men också behäftade med problemet att spela sig ur press djupare ner på egen planhalva. Nu vilar inga ledsamheter i det gröna gänget och de ökade på till 2-1 och 3-1 genom Ellen Ivehammar och Alicia Kaski Karlsson i 11:e respektive 25:e minuten.

Ellen Ivehammar gjorde 2-1 i 11:e minuten
Alicia Kaski Karlsson utökade Tuns ledning till 3-1

Inte helt oförtjänt reducerade sedan BK Sport i 37:e minuten när Nina Smith gjorde gästernas andra mål. I halvtidspausen undrade man ju hur detta skulle sluta. Många mål och oavgjort kändes av trenden att döma mycket troligt.

BK Sports Nina Smith jublar efter sitt mål som innebar 3-2 på resultattavlan

I den andra halvleken fick gästerna en del att säga till om initialt men sedan tog hemmalaget över med tydlighet. BK Sport-spelarna såg faktiskt trötta ut relativt tidigt i den andra halvan av matchen. I 60:e minuten gör Line Höök sitt andra mål i matchen (grattis) och 72:a minuten fastställer Elin Svedling slutresultatet till 5-2. Inget direkt snack om matchutgången när Tun tog över så markant under andra halvleken.

Elin Svedling fastställde slutresultatet till 5-2 för IK Tun U

För några veckor sedan köpte jag ett nytt objektiv som jag tänkt använda bl.a. för fotbollsfotografering. På de Damallsvenska arenorna har det funkat bra men det var svårare på en något mindre yta. Jag behöver vänja mig och träna, träna, träna och jag hoppas du som bild-tittare kan ha överseende med detta. Ett bildgalleri med 140 bilder finns i alla fall även om inte bollen är med på så många rutor som jag skulle önska. Du hittar bildgalleriet HÄR >>>