tisdag 1 maj 2012

Triangeln-drama som uteblev på Enstaberga IP

Det var egentligen aldrig någon större dramatik på Enstaberga IP när IK Tuns division 3-damer tog emot Triangelns IK i den från en dryg vecka tillbaka uppskjutna matchen som nu blev hemmapremiär för Tun i trean och seriepremiär för Triangeln-tjejerna. Men trots stabilt spel och trygg ledning för Tun så blev det ändå lite nerv i slutet av matchen.

Skönt att se grässtrån fara runt istället för svarta gummi-duddar.

En tidig publikräkning gav mig summan 60, men jag skulle tro att åtminstone ytterligare ett 10-tal ramlade in till Enstaberga IP en stund in i matchen. Solsken och väldigt trivsamt, men efterhand lik förbaskat ganska kallt. Och flertalet var de i publiken som var på plats för att se seriekonkurrenterna visa upp var det står någonstans. (Biss-damerna och IFK:s U-trupp hade representanter i publikleden, vi ska nog inte kalla dem spioner, men i alla fall nyfikna.)

Om bortalaget Triangelns IK visste jag bara att de ramlade ur division 2 efter förra säsongen. Och laget som var på plats idag såg med endast något undantag ut att vara helt nytt från ifjol. Många unga tjejer som med sitt matchställ på håll såg ut att spela i uppvärmningsvästarna... Laget vägde lite lätt idag, men försökte verkligen vårda boll.

Enstaberga-kändis i Triangelns IK, Bahar Ghaderi, som spelade i IK Tun förra året.

Efter en inledning på 10 minuter när lagen kände lite på varandra och på underlaget så tog Tun tag i spel och taktpinne och detta grepp släppte de inte förrän det återstod 10 minuter av matchen. Hemmalaget var det klart spelförande laget med kontroll på det mesta på planen men det var inte förrän det blåstes straff i första halvlek som man lyckades göra mål. Säker straffskytt Rebecka Törnberg.

IK Tuns Rebecka Törnberg t.h. satte säkert en straff i första halvlek.

IK Tuns dominans fortsatte även i andra halvlek. Och i 20:e minuten av andra halvlek utökade Victoria Asplund IK Tuns ledning till 2-0.

Victoria Asplund t.h. såg till att Tun tog ledningen med 2-0.

Trots kontrollen som Tun-tjejerna hade på tillställningen kunde Triangeln reducera till 2-1 med ungefär kvarten kvar att spela. Och de sista 7-8 minuterna av matchen pressade gästerna på för att kvittera men med lite befriande sparkar bl.a. över sidlinjen lyckades Tun reda ut den sena anstormningen och vinna med 2-1. Egentligen onödigt att det skulle behöva bli spännande på slutet för hemmapubliken, men faktum är att Tun idag inte riktigt lyckades förvalta sitt spelövertag till rena målchanser och därmed i fler mål.

Utöver ovan nämnda målskyttar skulle jag vilja nämna en tjej till i hemmalaget som när hon kom in i andra halvlek med sin speed och löpvilja oroade bortalaget rejält. Sabina Dahlström fick många bollar att jobba med och hade nog förtjänat att få sätta någon boll i motståndarkassen.

Den flyfotade Sabina Dahlström oroade under andra halvlek.

Fin kvällssol som gav några fler bilder än de ovan visade. Du hittar bilderna i bildgalleriet!