onsdag 30 maj 2012

Kylslagen försommardrabbning

Vi är i slutet av maj. Sommaren står med andra ord för dörren enligt almanackan. Men det skulle man inte kunnat tro efter ett par timmar på Enstaberga IP tisdagen den 29/5. Oj vad kallt det var och så stelfrusna fingrarna som greppade kameran blev. Till de positiva upplevelserna hör i alla fall att det var uppehållsväder och kliniskt rent från myggor. Och trots hemmaförlust så var det en trevlig fotbollsmatch (även om majoriteten av det 50-tal som utgjorde kvällens publikhav gärna sett ett annat resultat.)

Damernas division 4 avslutade omgång 5 i och med kvällens match mellan IK Tun 2 och Valla IF. De båda lagen hade inför matchen tillsammans 1 poäng (Tun hade en oavgjord match i bagaget) och var säkerligen båda ytterst intresserade av en 3-poängare. Och allra bäst började Valla-tjejerna som fullständigt rivstartade med 2-3 minuter av massivt tryck mot Tun-målet.

Nu dröjde det till matchminut 18 innan bortalaget tog ledningen. Och de gjorde det samtidigt som Tuns Jeanette "Zazza" Bertling gick omkull (med synbar smärta vilket till en början oroade oss som stod bredvid.) Zazza kunde en stund senare resa sig men då var 0-1 ett faktum.

Jeanette "Zazza" Bertling har ont efter en halv split (?) medan Valla jublar efter 0-1.

Valla ökade på sin ledning till 0-2 efter att ha blivit tilldömda en straff i minut 21. Tuns unga målvakt Alexandra Larsson går åt rätt håll men orkar inte hålla straffen.

Alexandra Larsson i IK Tuns mål är nära, nära att orka hålla straffen som innebar 0-2.

I halvtid står det 0-2. En ganska trevlig första halva som Valla ledde mycket tack vare ett vårdat passningsspel med många exakta passningar till framrusande spelare. Ett välkommet inslag för hemmalaget i första halvlek var  Therese Sjöberg som äntligen fick lira lite boll igen. Hon spelade inspirerat och stod för några riktigt fina aktioner. (Nu blev det bara en halvlek för henne idag, men det lovade gott för framtiden och kanske hade Tuns kvitteringsjakt i andra halvlek räckt ända fram med Therese på planen i alla 90 minuter.)

Therese Sjöberg t.h. gjorde en härlig första halvlek för IK Tun 2.

Andra halvlek hann knappt börja innan det var dags för straff nummer 2 för Valla IF. Denna gång var det nog inte mycket att diskutera efter en hands av Tuns Maria "Hagis" Hagfalk Woss precis framför det egna målet. (Gult var färgen på kortet som halades upp av domaren.) En säkert slagen straff och 0-3. Hagis revansch kom endast en minut senare då hon säkert nickade in en perfekt slagen hörna från lagkamraten Jeanette Bertling.

"Hagis" såg till att det hände mycket i inledningen av andra halvlek.

Kvarten senare, i andra halvleks 18:e minut, gör Erica Thorell matchens prestation när hon sätter 2-3 i IK Tuns jakt på Valla IF:s målmässiga försprång. Hon kommer loss och med sin enorma speed når hon nästan ända ner till kortlinjen innan hon ur snäv vinkel sätter Tuns andra mål för kvällen.

Erica Thorell har antingen väldigt snabba dojjor eller annars är hon helt enkelt kvick i benen...

IK Tun 2 fortsätter att jaga och är det bättre laget i andra halvlek. De pressar och stressar sin motståndare till misstag och Vallas tidigare strukturerade spel får sig en och annan törn. En rese i Vallas mittförsvar, duktiga lagkaptenen Olivia Lloyd, får bl.a. "ta räkning" efter en stenhård boll rakt i planeten.

Valla IF:s lagkapten Olivia Lloyd stod pall även för en och annan smäll mot huvudet  denna kväll.

Under matchens sista 10 minuter lyckas Valla stå upp lite bättre igen och har en och annan halvchans och laget klarar av att hålla hemmalaget stången och matchen slutar 2-3.

"Spanar'n" här i form av coach Tomas By och coach Lasse Asplund i kvällssolen på Enstaberga IP.

Jag tackar lagen för underhållningen denna tisdagskväll och avslutar med en bild på IK Tuns engagerade och ivriga fotograf Per "Bagarn" Ericsson.  Nu är han ju inte bara fotograf utan står många gånger för välkommen markservice till ledare och spelare i samband med träning och match. Bra där Bagarn!

Per "Bagarn" Ericsson i stilstudie på Enstaberga IP.

Fler bilder från matchen hittar du i bildgalleriet.