måndag 7 maj 2012

Inför seriespelet 2012, Ålberga GIF

Seriepremiärerna har nu passerat utom i ett fall. En genomgång kan vara på sin plats med ett avslutande tips om var vårt kvarvarande lokala lag slutligen hamnar i sin serier. Nu är det ju inte helt lätt att dra till med en gissning när det lokala lagets motståndare i serien inte är kartlagda, men med ett getöga kastat på förra säsongens sluttabell och chansning på eventuellt ändrade styrkeförhållande ska det nog gå att få ihop ett tips i alla fall!


Ålberga GIF, 7-mannaserien i Östergötland
Om det inte har framgått på denna blogg sedan tidigare så vurmar jag lite extra för damlaget i Ålberga. Ett flerårigt gott förhållande med Stigtomta IF:s, sedan några år nedlagda, flicklag F91-94 med exempelvis gemensamma träningsdagar är en av delarna som bidrar till mitt synsätt, men också charmen med hemmaarenan Dambroängen och ledarnas drivkraft för fotboll trots ibland magert spelarunderlag.


Spelarrörelser
Det händer grejor även i Ålbergas spelartrupp. Ett par spelare har valt att ta paus på obestämd tid (bl.a. Matilda Björk, men jag tycker hon är ursäktad eftersom hon tar hand om ett flicklag hemma i Björkvik.) Men även 4-5 inkommande spelare där återuppväckta Annie Bohman och Rebecca Brangö är exempel på tjejer som gärna tar tag i fotbollsspelandet igen.


Försäsong
Inomhus har ÅGIF:s tjejer tagit sig ner till Söderköping (den där staden där glassfrosseri på Smultronstället kan upplevas) för att spela Stegeborgscupen. Laget togs sig inte vidare från gruppspelet men med gjorda mål i alla matcher ändock tämligen nöjda med insatsen.
Som mer tydlig förberedelse inför det stundande seriespelet har man spelat en 7-mannaträningscup i Linköping (inomhus på konstgräs.) Även här med gjorda mål i alla matcher och en slutlig 2:a-plats (med snäppet sämre målskillnad än segrarna.)


Placering 2011
Nöjda tvåor men rejält distanserade av segrande Åtvidabergs FF B (26 mot 43 poäng.) Detta var i en 7-mannaserie med 6 deltagande lag och 3 möten mellan alla lagen.


Nyckelspelare 2012
Ett par personer gör inget lag. Men att skriva om Ålbergas damlag i modern tid utan att nämna Gunilla Nordenberg och Anita "Kalle" Jonasson kan och ska inte vara möjligt.


Gunilla Nordenberg, Ålberga GIF.


Anita "Kalle" Jonasson, Ålberga GIF.


Värt att notera är att förra säsongens unga lagkapten Angelika Karlsson ska känna flåset i nacken från bland andra likaledes unga Ida Johansson och Anna Wahlström. Duktiga tjejer som fortfarande tar rejäla kliv i sin fotbollsutveckling!


Angelika Karlsson i Ålbergas damlag.


Ida Johansson, Ålberga GIF.


Anna Wahlström, Ålberga GIF.


Påfyllning underifrån och i framtiden?
Något äldre flicklag att låna in tjejer från är ingen lyx man kan kosta på sig i Ålberga. Men det finns yngre tjejer i ett pojk/flicklag i åldersgruppen 11 år och även i åldersgruppen 8 år i föreningen. Och så gäller det att hålla sig på god fot med grannarna i Björkvik... Visst kan damfotbollen ha hopp om en framtid i Ålberga!


Mitt tips
Ålbergas egen målsättning är att inte göra en sämre säsong i år än ifjol. Och detta synsätt delar de nog med fler lag. Mitt tips blir också en silverplakett även 2012. Med tanke på att förra årets seriedominant är med även denna säsong så kan förstaplatsen vara svårfångad (men värd att eftersträva!)


Och som sista damlag i bloggens bevakningsområde att ge sig in i leken önskar jag Ålberga GIF:s damer all lycka i seriepremiären som är på bortaplan mot Kvarsebo IK (derby direkt med andra ord) tisdagen den 8/5 med start klockan 19.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar