Målskytt Hargs BK 2: Sara Johansson (straff)
Målskyttar IFK Nyköping 3: Tove Almqvist (3), Malin Wahlne
Publik: 53 st (ge och ta en och annan)

Nä, lite intressantare matchrapport går det väl att få ihop...?!

Efter en nästan äckligt hektisk vecka var det så äntligen dags att ta igen sig med en dammatch. (Många känner säkert igen sig i tempot som är i livet nu på försommaren, särskilt de som har barn i nedre skolåren, och så här håller det på ända fram till midsommar.) Trots möjligheten att följa med IFK Nyköpings division 2-damer upp till Enskede (tack, det kommer fler chanser hoppas jag) så valde jag att titta till ännu ett av många derbyn på hemmaplan.

Derbyn ger på något vis mer valuta för entré-pengen. Inte för att någon betalade någon entré idag men publiken gav i alla fall av sin tid för att ta del av matchen. Däremot är det ett elände att skriva om derby-matcherna efteråt! Två lokala lag vars spelare, ledare och publik kritiskt granskar alla vinklingar och uttryck i texten. Är det ett utsocknes lag kan man ju som skribent nästan ta till vad tusan som helst om matchen bara man håller sig väl med hemmalaget... ;-)

Krikonbacken och dess undermåliga A-plan.

Idag var alla i båda lagen helt överens om en sak i alla fall. Krikonbackens plan är inte bra. Inte bra alls. Och min slutsats är att IFK Nyköping med sina tekniska spelare och sin önskan om mycket passningar längst marken led mer än hemmalaget av det ojämna underlaget.

IFK Nyköping värmde upp synkroniserat under ledning av Filippa Sjöberg.

I 8:de matchminuten gör IFK Nyköping 0-1 då Tove Almqvist på ett mycket fint inspel av kompisen Saosann Rammo säkert trycker in bollen i nätmaskorna. Och halvleken innehåller bl.a. 3 träträffar av IFK, ett spelövertag men också ett hemmalag som gör det överraskande bra mot det namnkunniga motståndet. Och med ett par minuter kvar av halvleken döms sedan straff till hemmalaget som Sara Johansson förvaltar säkert och bra fram till 1-1 som också står sig halvleken ut.

Straffsituationen då Sandra Petersson i HBK/SIF åker i backen.

Sara Johansson i HBK/SIF sätter säkert lagets straff i första halvlek.

I inledningen av andra halvlek punkterar IFK:s kvicka spelare matchen. I 7:de minuten gör Tove sitt andra mål för dagen och i 9:de ökar Malin Wahlne på till 1-3 när hon skjuter ett skott som går in vid bortre stolproten.

Malin Wahlne i IFK Nyköping fick göra ett mål i derbyt.

I och med Toves tredje mål i matchen i 22:a minuten fastställs också slutresultatet till 1-4.

Tove Almqvist i IFK Nyköping fick göra hattrick i dagens match.

Om IFK hade otur i första halvlek med träffar i stolpar och ribbans insida fick de desto bättre utdelning på sina chanser i andra halvlek. Men hemma-tjejerna gav inte upp utan kämpade matchen igenom och gjorde en helt klart godkänd insats särskilt med tanke på att 3 av spelarna lånats in från Hargs BK:s flicklag F97/98. Här passar jag på att ge ett extra berömmande ord till ytterbacken Sofia Kjellberg som gjorde en fin insats och spelade både med lugn och pondus sin ringa ålder till trots.

Sofia Kjellberg i Hargs BK/Stigtomta IF:s division 5-lag.

I hemmalaget tycker jag Sara Johansson är mycket duktig idag. En teknisk och snabb tjej som tillför det "lilla extra" när hon är inne på planen. Och i IFK Nyköping ska utöver duktiga tremålsskytten Tove Almqvist även Clara Nylund få lite extra beröm. Hon kämpar och sliter förtjänstfullt för sina lagkamrater.

Hur var det nu med blogginläggets rubrik "Ungdomlig seriematch..."? Jo, äldst på planen var tant Levina Andersson i hemmalaget, född 1992. Därefter kommer åldringen Malin Larsson också i hemmalaget som är född 1993. Så de tjejer som är födda 1994 på planen hade anledning att känna att ålderns höst började närma sig... ;-)

Som avslutning, och helt out of topic, måste jag lyfta på hatten för IFK Nyköpings division 2-damer som idag åkte upp till Enskede och spelade mot det lag i division 2-serien som inte tappat ett enda poäng, släppt in endast 3 mål och själva gjort 17. IFK vinner den på pappret svåra bortamatchen med 5-1 och om nu inte Enskede IK ställde upp med ett F14-lag måste man imponeras över insatsen från IFK:s sida!

Och som vanligt hittar ni matchbilder från dagens derby i bildgalleriet!