lördag 5 maj 2012

Ännu ett division 3-derby

Derby-mötena i damernas division 3 kommer att dugga tätt denna säsong. Klockan 13.00 lördagen den 5/5 var det dags för IK Tun att ta emot Nyköpings BIS på Enstaberga IP. Inför knappa 70-talet åskådare bjöds det tät kamp i ganska högt tempo i solsken men besvärande vind (i planens längdriktning.)

Efter en jämn och tät första halvlek stod det 1-1. Båda målen gjordes på straffar där Nyköpings BIS Madeleine Hult fick göra första målet efter ca 23 minuter och IK Tuns Rebecka Törnberg kvitterade i 25:e minuten.

Rebecka Törnberg fick göra mål på straff för andra matchen i rad på Enstaberga IP.

Nyköpings BIS Lina Lindqvist sträcker sig förgäves på straffen.

Utöver straffmålen var halvchanserna ganska jämnt fördelade. Emmelie Jönsson hade ett fräsande skott decimetern utanför ena stolpen i slutet av halvleken. Och båda lagen gav och tog lika mycket i närkamperna, som det ska vara i ett derby.

Sädesärlan bevakade straffområdeslinjen minutiöst.

Som fotbollsspelare lär jag ha tagit en och annan tur till korvkön. Idag kunde jag gå dit utan att skämmas över var jag tog vägen...

Korvkön på Enstaberga IP. Inga fotbollsspelare där just när bilden togs!

För Bissornas Petra Germerud blev det bara en halvlek idag. Ut i pausen med ryggont och i hennes ställe klev Lena Karlsson ner från mittfältet och vikarierade som mittback med den äran.

Lena Karlsson, inte bara mittfältare och mittback utan också prickfri i sitt agerande idag. Bra där Lena!

Ju längre andra halvlek led desto tydligare blev det att gästande BIS hade kommandot och det mesta av bollinnehavet. För hemmalaget kändes det som att man förlitade sig på omställningar på de snabba fötterna hos Sabina Dahlström och Erica Thorell. Det var nog fler än jag som väntade på ett ledningsmål för BIS när det gått 30-40 minuter och då slår Victoria Asplund till med ett distansskott som letar sig in i Nyköpings BIS mål över fingertopparna på Lina Lindqvist. Och när Bissorna pressar på de sista minuterna för kvittering drar Victoria på ännu ett distansskott och gör en repris på sitt 2-1-mål fram till slutresultatet 3-1.

Victoria Asplund gör två snygga mål idag och blir matchvinnare för andra hemmamatchen i rad.

En bra match av båda lagen. Men jag förstår om Nyköpings BIS tycker att oturen grinar dem i ansiktet då de förlorar ännu en seriematch efter att ha haft så stor del av bollinnehav och spel (åtminstone som det såg ut i andra halvlek idag.) De träffar dessutom ribban två gånger i andra halvlek utan utdelning. Men de två avslutande baljorna från Victoria Asplunds fötter kan också ses som retroaktiv utdelning på det övertag Tun hade i sin senaste hemmamatch då de visserligen vann med hade desto svårare att omvandla spelövertaget till mål.

Lagkaptenerna Emmelie Jönsson och Madeleine Hult i en av många duster på mittfältet idag.

Jag konstaterade också att kaffet var gott i kiosken. Men efter ett antal matcher kan jag denna säsong meddela att most bang for the buck får man för kaffepengen uppe i Vingåker. Satan i gatan vilket starkt kaffe de hade bryggt där!